12 січня 2022 21:06

Володимир ЛІНКЕ: "Не зовсім правильно жінок залучати до арбітражу в чоловічому футболі"

Колишній гравець "Металіста" Володимир Лінке поділився думкою про жінок-арбітрів у футболі.

- Я завжди вважав, що арбітром не може бути та людина, яка сама не грала у футбол. Раніше в футбол закінчували грати в 30 років, і хлопці йшли в судді. Вони прекрасно розбиралися у всіх моментах гри, розуміли, хто ініціатор порушення, всі нюанси були їм добре відомі і зрозумілі.

А зараз, Вибачте мене за порівняння, арбітрів беруть з дитячого садка, головне, щоб він добре виглядав, як на подіумі, добре знав англійську мову, а та обставина, розбирається він у футболі чи ні, на жаль, нікого не хвилює. Це прикро.

Також вважаю, що не зовсім правильно жінок залучати до арбітражу в чоловічому футболі.

- Не боїтеся, що харків'янка Катерина Монзуль, після цих ваших слів, може на Вас дуже сильно образитися?

- Я розумію, Катя - наша харківська. Але чи зможе вона наздогнати чоловіків? А який вона результат покаже, якщо арбітрам буде встановлено певний хороший норматив на швидкість?

Взяти, наприклад, бокового арбітра-жінку. Чи завжди вона здатна правильно визначити положення поза грою або порушення в місці боротьби за м'яч, якщо їй треба по кілька разів протягом матчу здійснювати швидкісні спринтерські забіги до місця події. Адже це велике навантаження на організм.

Нехай краще чоловіки роблять такі забіги, а жінок треба поберегти.

- Але ж у сучасному футболі є система ВАР, вона все покаже і в тому числі і визначить - був офсайд чи ні?


- Але сьогодні ВАР присутній не скрізь. І іноді я бачу прекрасно на численних повторах, що офсайд є, а ВАР стверджує, що немає. Тому добре, що є така технологія, але вона небезгрішна або може і туди вже проникла корупція.

Треба, щоб наші арбітри-чоловіки ставали майстровитiше, щоб вони претендували на звання кращих суддів у світі. А то виходить Катя змогла домогтися звання кращої в світі, а що чоловіки? - сказав Лінке.


Фото: "Металiст 1925"