11 січня 2022 21:50

Спортдир "Десни" Мельник: "Калитвинцев – офіційно наш гравець. Не знаю, чому він так вчинив"

Спортивний директор "Десни" Вадим Мельник розповів про ситуацію з Владиславом Калитвинцевим, який перейшов в "Олександрію".

- На сьогодні Калитвинцев офіційно є гравцем "Десни". У нього є діючий контракт. Не знаю, чому він так вчинив, чому був представлений в якості гравця іншого клубу. Ми будемо відстоювати свої права на цього футболіста. Це - по-перше. По-друге, "Олександрія" не мала права підписувати нашого футболіста.

Ясна річ, що ми будемо звертатися в інстанції, які відповідають за ці питання. По-спортивному це теж неправильно. "Олександрія" повинна була нас попередити або запитати... Калитвинцев - не вільний агент і на підставі чого вони уклали з ним контракт, я не знаю.

- Ви вже підготували якісь офіційні звернення з цього питання?

- Всі документи вже готові. Ми вже підготували відповідні листи, так що найближчим часом і Влад, і "Олександрія", і УАФ їх отримають. Є спеціальний комітет, який займається такими питаннями. Нехай вирішує. Ясна річ, що ми свої права будемо захищати, тому що, в першу чергу, в наявності явна неповага до нашого клубу з боку "Олександрії".

Якщо кожен футболіст на контракті захоче підписувати з кимось нову угоду, що це буде? Можете собі уявити нашу реакцію, коли ми побачили в новинах презентацію нашого гравця у формі іншого клубу. На підставі чого? Нехай це буде на їх совісті. Ми собі не дозволяємо підписувати гравців, які знаходяться на контракті в іншому клубі.

- З самим Калитвинцевим ви спілкувалися після його представлення в якості гравця "Олександрії"?

- Для нас він - гравець "Десни". Ми ж не можемо щодня спілкуватися з усіма нашими гравцями. 16 січня Калитвинцев повинен бути в розташуванні клубу. В іншому випадку - він не виконує умови контракту. Якщо його не буде, будуть санкції. Ось і все. Скажу лише, що у нас була усна домовленість з Владиславом, що заборгованість по зарплаті буде закрита.

- Ви згадали про дату виходу команди з відпустки. Де будуть проходити збори?


- Зараз ми займаємося квитками до Туреччини. Думаємо, коли краще вилітати і яким літаком. Зважуємо всі За і проти. Багато що в плані підготовки залежить від погоди.

У Туреччині ми проведемо заключний збір. До цього будемо працювати вдома.

Наостанок хотілося б через ваш сайт (FanDay.net - прим.) звернутися до всіх наших "доброзичливців«, щоб вони перестали поливати» Десну" брудом. Зараз команду краще підтримати. Все у нас буде нормально. Вирішимо всi питання і будемо рухатися далі. На цьому життя не закінчується. Хтось приходить, хто йде. Були б усі здорові, - сказав Мельник.