6 січня 2022 12:07
1

Юрій КАЛИТВИНЦЕВ: "Заборгували вболівальникам. Хочемо повернути їхню любов до "Полісся"

Гравці “Полісся” провели перше тренування зимових зборів на базі академії ФК “Рух” у Винниках. Команда прибула на Львівщину напередодні і одразу ж приступила до роботи.

Наразі основне завдання втягнутись в тренувальний процес та набрати ігрову форму після відпустки перед основним етапом зборів за кордоном.

“Сьогодні ми зібрались, тому що ми доволі давно закінчили чемпіонат. Я не розумію, як можна відпочивати півтора-два місяці. По-друге, ми не заслужили відпочинку. Навіть в тій відпустці, яку вони проводили, у футболістів була індивідуальна програма, яку хлопці виконували. За ці дні ми побачимо, хто як її виконував. Радує те, що приїхали у хорошому фізичному стані, в нормі вага. Усі готові, але нас чекає довга і об’ємна робота. Ще йдучи у відпустку, я говорив, що ми заборгували вболівальникам. Ми хочемо повернути їхню любов до команди. А щоб повернути - потрібні не слова, а справи. Хлопці розуміють, що буде нелегко, але без цього нікуди. У нас зараз тут буде втягуючий збір до 11 числа, після того ми 14 числа відлітаємо на два тижні до Туреччини, де буде продовжуватись робота над усіма аспектами: це і фізичні кондиції, і тактика, і техніка, і швидкісно-силові. Роботи буде багато. Також у нас будуть спаринги. Ми не ствитимемо задач стосовно рахунку на табло. Звісно, ми не їдемо програвати, але це буде не головним. Найголовніше - це підготуватись до сезону. А ігрова практика для цього обов’язково потрібна. У нас буде три збори в Туреччині, а на заключний, якщо нічого не зміниться, ми знову приїдемо сюди. Тут хороші умови і у зв’язку з тим, що є проблеми з футбольними полями у березні в Україні, то заключний збір ми проведемо тут, і 19 березня ми зіграємо з одним із найголовніших, можна сказати, конкурентів. А до цього - важка, складна, не дуже приємна робота”, - розповів головний тренер ФК “Полісся” Юрій Калитвинцев.


Впродовж зборів до складу житомирян приєднаються новачки, втім, поки говорити про прізвища зарано, оскільки процес усе ще триває, каже Юрій Калитвинцев.


“Деяких хлопців ми запрошуємо на перегляд, щоб подивитись їхню комунікабельність, як вони увіллються в колектив, як вони виконують завдання, наскільки вони навчені. Окрім цього, ведеться селекційна робота, яка і не припинялась. Нам, звісно, потрібно підсилюватись. Я скажу так, що легко запрошувати у Манчестер, Барселону і так далі. У нашої команди доволі хороша репутація, знають наш колектив, знають ставлення керівництва до команди. Але не скажу, що дуже сильно збуджує Перша ліга. А щоб вона збуджувала, то нашій команді потрібно грати краще, і на результат підуть. Хотілось би зібратись повним складом якомога раніше, бо збори - це одне із найголовніших. Те що відбувається на полі в офіційних іграх - це результат того, що ми робили. Сподіваюсь, що в нас вийде зібратись якомога раніше”, - підсумував наставник ФК “Полісся”.

Удачі!