27 грудня 2022 11:11

Екс-динамівець Мякушко - про футболіста, якому завдав травму: "Він мені сказав: "Пробачив тебе всім серцем, тепер у мене з'явився новий друг"

Хавбек "Миная" Сергій Мякушко розповів Tribuna.com, чому вирішив написати пост з вибаченнями за завдану травму хавбеку Борхе Лассо, через яку іспанець завершив кар'єру в 27 років.


"Тому що розумію – хоч і не навмисне, але я позбавив людину футболу. А для всіх нас, футболістів, футбол грає дуже велику роль в житті. Це один з найбільших джерел насолоди і щастя.


І я відчуваю перед ним свою провину, хоч він відразу після гри, коли я відвідав його в лікарні, сказав, що це футбол і все нормально, мовляв, не переживай. Але все одно - я відчував, що через мене хтось страждає, що хороший футболіст лікується, замість того, щоб займатися улюбленою справою.


У нас у всіх є фантазія і якщо захотіти, то ми завжди можемо поставити себе на місце іншої людини і уявити, що він відчуває. Те, що відчуває він – представляти було не приємно, а він з цим живе.


Футбол - іноді жорстка гра, в якій багато боротьби, в якій кожен з нас може отримати травму в той чи інший момент. Важливо цінувати той час, коли ти здоровий і можеш грати. А також завжди поважати суперника. Грати жорстко, але не грубо. Тому, те що сталося – складно забути, але і не виправити…


Борха мені сказав: "Не переживай – це футбол. Я пробачив тебе всім серцем, тепер у мене з'явився новий друг". І підписався на мене в Instagram. А потім мені написав його агент, подякував за пост і побажав удачі.


Звичайно, мені приємна така реакція. Повертаючись до питання, як вплинула на мене ця ситуація, можу сказати, як важливо вміти прощати. Яка це сила вміти прощати людей, незважаючи на те, що я йому ускладнив життя, а він мені її полегшив своїм прощенням", – сказав Мякушко.