22 грудня 2021 15:15

Юнес БЕЛЬАНДА: "З "Галатасарая" мене викинули, наче сміття"

31-річний марокканський півзахисник турецького клубу «Адана Демірспор» Юнес Бельанда розповів про свій скандальний вихід з «Галатасарая».


Бельанда перейшов до «Галатасарая» з київського «Динамо» влітку 2017 року за €10 мільйонів. У березні 2021 року турецький клуб розірвав контракт із футболістом в односторонньому порядку.


«Наразі про це складно говорити, бо я все ще перебуваю у суперечці проти них, яку розглядає ФІФА. Але мене викинули, наче сміття. Будьте обережні, я не звинувачую клуб, який став частиною мого життя. Крім того, нещодавно помер Мустафа Дженгіз. Тож я теж не хочу говорити про це. Простіше кажучи, він вирішив вигнати мене всупереч раді директорів клубу і навіть думки своїх юристів. Цього рішення ніхто не зрозумів. Фатіх Терім просив мене залишитись, він казав, що з усім розбереться.


Суть не в тому, із почуття гордості я вже не міг залишитися. Президент вже випустив прес-реліз, у якому було сказано, що клубу Беланда не потрібний. Це було шокуюче та жорстоко. Того дня, коли це сталося, я був у роздягальні, всі дивно дивилися на мене, а я не розумів, чому. Коли до мене підійшов секретар клубу, я зрозумів, що щось не так. Після моїх слів я вважав, що мене можуть оштрафувати або відправити в дубль на два тижні, але не більше. Крім того, мені затримали зарплату і поширили чутки, що я не хочу йти на умови її зниження. Хоча це була чиста неправда! Навколо мене створили міф, ніби я тільки й думаю, що про гроші, але все було навпаки! У перші два роки у клубі ми ставали чемпіонами, грали у Лізі чемпіонів. Значить, я теж приносив прибуток «Галатасараю», вірно?», — вважає Бельанда.


Загалом Бельанда провів за «Галатасарай» 131 матч у всіх турнірах, де забив 22 м'ячі та віддав 26 результативних передач.