21 грудня 2021 10:43
2

Юнес Бельанда - про перехід у "Динамо": "Справа не у грошах. Я хотів залишитися у Європі"

Колишній динамівець Юнес Бельанда розповів виданню sofoot.com про те, як опинився у київському клубі.


"Я завжди хотів одного разу повернутися у "Монпельє" як гравець. А потім я подумав, що для моїх дітей це також буде складно з точки зору документів, школи. Тут вони вивчають мови. Зрештою, з "Монпельє" не вийшло, так як мій приїзд був пов'язаний з продажем одного з гравців основи. Але це нормально, мені в Туреччині подобається. Моя роль змінилася, тепер у мене більше обов'язків. Мій вибір завжди визначався спортивним викликом. Наприклад, коли я поїхав з "Монпельє" у 2013 році.


Тоді був період, коли мені все набридло. У 2012 році після титулу чемпіона Франції я не отримую жодних пропозицій, як ніби нікого не цікавить все, що я зробив за той рік. Був інтерес від "Інтера", але нічого не вийшло. Я подумав, що мені ще потрібно робити? Це не питання его, просто питання визнання.


Я відчував, що мій цикл у "Монпельє" закінчився, і після чотирьох років там мені потрібно було зайнятися чимось іншим. Але те ж саме - жодних пропозицій.


До "Динамо" я збирався підписати контракт з "Аль-Джазірою". Так, як жоден європейський клуб мною не цікавився, я поїхав туди сам. Тільки от раптом мені дзвонить агент і каже: "Якщо хочеш залишитися у Європі, у мене є пропозиція від київського "Динамо". А так, як я хотів залишитися у Європі, я перейшов у "Динамо". Так що справа не у грошах, тому що грошей у мене було б набагато більше в "Аль-Джазірі". Мені вже п'ять років пропонують шість мільйонів євро на рік. Якби це мене мотивувало, я б був там надовго!


Коли я підписував контракт в Україні, багато хто думав, що я знижую свій рівень, але я не збирався йти у клуб у середині таблиці. Наш рівень був набагато кращим, ніж у деяких французьких команд. Ми грали у Лізі чемпіонів і Лізі Європи, де, тим не менш, дещо зробили. Наприклад, коли обіграли "Генгам", хоча я отримав червону картку у виїзному матчі", - сказав Бельанда.


Нагадаємо, що зараз Юнес виступає за турецький клуб "Адана Демірспор".

Посредственность. Ленивый футболист.
Сховати
Евген, може у нього характер не мед, але лігивим його назвати я не можу