15 грудня 2021 19:00

"Звичайно, мені боляче, але це не трагедія". Агуеро, який завершив кар'єру, звернувся до підписників

Нападник "Барселони" та збірної Аргентини Серхіо Агуеро прокоментував завершення кар'єри через проблеми із серцем. Про своє рішення 33-річний футболіст оголосив 15 грудня.

"Я завжди знав, що все б віддав заради шанси грати знову. Однак, після останніх обстежень, лікарі порадили мені припинити грати у футбол на професійному рівні. Їхніх слів було достатньо, щоб я зробив вибір. Завершувати кар'єру за таких обставин важко, але життя на першому місці - я завжди це знав.

Одна з багатьох речей, яким навчив мене футбол, - ти можеш перетворити поразку на перемогу. Тут точно те саме. Звичайно, мені боляче, але це не трагедія. Трагедією б могла закінчитися інша ситуація. Думаю не про те, скільки я б міг ще зіграти, а про прекрасні 18 років гри.

Ця прекрасна кар'єра залишиться зі мною, і я буду нести її з пристрастю і відданістю рік за роком. Я зберігаю любов і турботу, яку отримував від кожної з команд, за які я грав, коли ще був дитиною. А потім "Індепендьєнте", "Атлетико", "Манчестер Сіті", "Барселона" та збірна Аргентини, які завжди будуть такі дорогі мені. Спасибі вболівальникам, які підтримували мене і в хороші, і в погані часи - ваша підтримка зробила мене сильнішим.

Хочу подякувати всім тренерам, партнерам по командам, колегам, працівникам, фізіотерапевтам і менеджерам, які дозволили мені розвинути свою кар'єру в кращих умовах. Особлива подяка моїй родині та друзям, які завжди були на моєму боці. І моїм агентам, з якими я працюю з 14-річного віку. Вони супроводжували мене з максимальним професіоналізмом і чесністю.

Ціную більше титулів, до яких я доклав руку, це взагалі моє головне досягнення - повага, яку я отримав від колег, і любов від світу футболу. Це не зміниться, я збережу це в серці, це буде давати мені сили.

Життя триває, попереду багато всього. Це буде новий етап, так, зовсім інший, але я буду продовжувати проживати його так само, як завжди: із позитивом, ентузіазмом і радістю", - написав Агуеро в посланні у Твіттері.