3 грудня 2021 18:33
3

"Ніколи не міг зрозуміти цей парадокс Лобановського...". Артем Франков - про висловлювання нового головного тренера МЮ

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков прокоментував висловлювання нового головного тренера "Манчестер Юнайтед" Ральфа Рангніка.


- Цю історію Рангнік і справді розповідав багато разів. Одного разу йому довелося грати проти Динамо Лобановського, і через десять хвилин він втратив рахунок гравцям суперника - здалося, що їх удвічі більше. Після матчу він попросив перекладача познайомити його з Лобановським, і той розповів йому про основи пресингу.


А номер один для Рангніка - інженер-мостобудівник Гельмут Гросс, який тренуючи любителів, примудрився зробити революцію в тактиці німецького футболу - раніше там, як, до слова, і Лобановський, грали з останнім захисником.


Взагалі, ніколи не міг зрозуміти цей парадокс ВВЛ - бути лютим прихильником тотального футболу і пресингу, але до останнього триматися тактики з ліберо, за визначенням вивільняє простір для суперника! Більше того, вигадувати навіть другого останнього захисника, не знайшовши місця на полі для Герасименка... - написав Франков у своєму телеграм-каналі.

С отказом от либеро и чистильщика футбол стал намного менее зрелищным... более примитивным...
Мы бы никогда не увидели таких корифеев как Беккенбауэр, Кроол, Барези, Чивадзе... Это были гениальные защитники!
Слава Богу, что мне довелось это видеть!
Правила офсайда были другие...
Сховати
NikToo, Чем Ван Дейк не либеро?