3 грудня 2021 16:13

"Я постійно перераховував гравців "Динамо", тому що мені здавалося, що їх більше за потрібне число". Рангник розповів про перше знайомство з футболом Лобановського

Представники прес-служби Манчестер Юнайтед поцікавилися у нового менеджера Ральфа Рангніка, які фахівці надихали його на зорі тренерської кар'єри.


"Думаю, можу назвати двох-трьох осіб. Перший - мій друг Хельмут Гросс, - сказав німець. - Він надихнув не тільки мене, а й багатьох інших німецьких тренерів.


Гросс був новачком у тренерській справі, а за фахом інженером з побудови мостів. Мабуть, він перший тренер у Німеччині, який використовував четвірку захисників із зональною опікою по м'ячу. Я зустрів його в 23 або 24, і він справив на мене дуже сильний вплив. Потім ми працювали разом у Лейпцигу та Хоффенхаймі.


Також на мене вплинув Арріго Саккі своїм часом у Мілані. Він не тільки домінував у європейському футболі, але й створив унікальний стиль, який мені дуже подобався. Ну і далі повторю історію, яку розповідав багато разів: у перші роки тренерства, ми грали проти київського Динамо, і мені доводилося перераховувати гравців на полі, так як, здавалося, що їх більше покладеного числа.


Після гри я спілкувався з Валерієм Лобановським за допомогою свого перекладача, і він розповів мені, що кожен день Динамо тренувало пресинг суперника по всьому полю. Я з'їздив подивитися на їх тренування, після чого зрозумів, як їм вдається грати таким чином, і що це можливо, якщо ти тренуєш цей аспект кожен день".


Рангнік вже отримав дозвіл на роботу у Великобританії і повним ходом готується до дебюту на тренерському містку "червоних дияволів", який відбудеться найближчої неділі в домашньому поєдинку з Крістал Пелас.