10 листопада 2021 21:31

"Варіант з "Дженоа" виглядає цікавим і перспективним з багатьох питань". Грозний перерахував дев'ять пунктів на користь Шевченка

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua висловився про призначення Андрія Шевченка головним тренером команди італійської Серії А "Дженоа".


"Футбольний світ так влаштований, що щодня дарує нам багато цікавих і різноманітних новин. А коли це стосується українців, то, звичайно, це вкрай цікаво і подвійно приємно. Є хороше прислів'я - гроші і трансфери люблять тишу. Вважаю, що це дуже правильно. Є сенс афішувати лише досягнуті домовленості.


Після завершення контракту Андрія Шевченка зі збірною України після Євро всі почали гадати, гіпотетично припускати варіанти його подальшого працевлаштування. Але насправді все відбувається значно інакше. Ти йдеш не туди, куди багатьом бачиться, а туди, куди тебе реально запрошують під цікавий, амбітний, творчий проект. Потрібно розуміти, що Андрію Шевченку комфортно жити і працювати як в Україні, так і в Італії, так і в Англії. В Італії та Англії він успішно грав. Андрій Шевченко вільно володіє італійською та англійською мовами.


Варіант "Дженоа" виглядає цікавим та перспективним з багатьох питань. Перше: генуезький клуб - дев'ятикратний чемпіон Італії з великою історією і славними традиціями. Друге: прихід в клуб нових власників американської компанії "777 Partners" з великими спортивними амбіціями щодо генуезького клубу. Третє: за наявною інформацією президентом клубу повинен стати знаменитий особистий лікар Сільвіо Берлусконі Альберто Зангрілло, який з самого дитинства є пристрасним шанувальником "Дженоа". Четверте: спортивним директором буде Луїш Кампуш. Він допомагав зібрати чемпіонські склади "Монако" Леонарду Жардіма і "Лілля" Крістофа Галтье. Це вже про щось говорить. П'яте: можливість Андрія Шевченка формувати свій тренерський штаб, в який вже увійшли Мауро Тассотті і Луїджі Ночентіні. Шосте: системність досягнення результатів за прикладом "Аталанти" та ряду інших клубів. В цьому сезоні перед "Дженоа" стоїть завдання збереження прописки в Серії А. Сьоме: повна довіра і карт-бланш Андрію Шевченку. Чому? Вибрати його, а, не в образу буде сказано, Андреа Пірло. З Шевченком уклали тривалий контракт до літа 2024-го року. Восьме: незалежність трансферно-селекційної політики головного тренера. Вже багато ЗМІ називають ряд гравців, в тому числі і українських (Зінченко, Миколенко i інші), які можуть перейти в "Дженоа". Дев'яте: у Андрія є час на створення команди, готової вирішувати найсерйозніші завдання. А у керівництва вистачить терпіння на це. Я перерахував дев'ять найсерйозніших пунктів


Дуже рідко в житті бувають такі можливості для творчості і роботи на виріст. Так, Андрій ніколи не працював у клубних командах. Це правда. Але це справа наживна. Щодня працювати на тренувальному полі та бачити результати своєї праці дуже цікаво. Чи буде легко? Ні! І ніколи ні в одного тренера такої розкоші не буде. У нас така професія. Щоденне, максимальне перенапруження. Але по-іншому не можна. Також слід враховувати те, що іноземний тренер повинен працювати краще місцевого фахівця. Я це знаю не з чуток, так як тренував неодноразово різні команди в чотирьох різних країнах. Від тебе потрібний завжди максимальний результат.


Особисто я вірю в те, що у Андрія, його тренерського штабу і всього колективу все вийде. Щиро бажаю йому творчо удачі!", - сказати Грозний.