31 жовтня 2021 16:04

Віталій РЕВА: "Одного разу мій дзвінок відомому тренеру переконав його підопічного з'явитися в КДК для дачі пояснень"

Екс-голкіпер "Динамо" Віталій Рева розповів про свою роботу в КДК УАФ.


- У КДК завжди входили люди, що захищають інтереси футболістів. Напередодні Конгресу Федерації, навесні 2016 року, випробувати себе в цій ролі запропонували мені. Чому саме мені? Бути може, порахували, що я досить порядний, можливо, взяли до уваги мій футбольний профайл – не знаю.


Протягом п'яти років я як міг допомагав гравцям. Допомога ця не зводилася до спроб "відмазати" їх або зменшити санкції. За тих, хто оступився випадково і поводився відповідно, Я дійсно боровся, але деяких часом необхідно було покарати, щоб вони зробили належні висновки. Я прояснював колегам якісь професійні нюанси, що дозволяло їм поглянути на ситуацію зсередини. Часом мої аргументи впливали на кінцевий вердикт, але іноді я і ті, хто підтримував мене, виявлялися в меншості. Що ж, таке життя, до вибору опонентів слід було ставитися з повагою.


Чи вдавалося мені рятувати кар'єру тому чи іншому футболісту? Одного разу мій дзвінок відомому тренеру переконав його підопічного з'явитися в КДК для дачі пояснень. Якби цього не сталося, хлопець був би відлучений від футболу на півроку, а то й на рік, і де був би він зараз, не відомо. А так - грає собі за кордоном, в хорошому клубі. Подібний випадок - не єдиний, бувало всяке (посміхається).


Як би там не було, я радий, що отримав можливість зануритися в цей процес - знання такого роду теж важливі.


Фото: Hromadske