26 жовтня 2021 20:35

Артем ФРАНКОВ: "Ніхто не зрозуміє "Динамо", якщо воно не привезе дві перемоги з "Маріуполя", навіть економлячи сили для "Барселони"

Новий експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий журналіст і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков підготував прогноз на матч 1/8 фіналу Кубка України «Маріуполь» – «Динамо».


- Оригінальність розкладу в тому, що команди двічі поспіль зіграють в Маріуполі – 27-го в Кубку й 30-го в чемпіонаті. Судячи з усього, обидва матчі – кубковий точно – пройдуть без глядачів – червона зона, й таке інше. І чи не єдиним козирем в плані свого поля залишиться дорога гостей. Туди – сюди – назад…

Про динамівські пріоритети не може бути й мови – ніхто не зрозуміє киян, якщо вони не привезуть дві перемоги, навіть економлячи сили для «Барселони». У «Маріуполя» свої завдання, й Кубок був би до одного місця команді, що впевнено йде на виліт з УПЛ, якби не специфічний характер клубу, якби не специфічні завдання, які стоять перед ним і дозволяють Остапу Маркевичу зберігати пост головного тренера. «Старший наказав!» До речі, не виключаю, що матчі з «Динамо» – останній шанс цього тренера на посту.

Але ми тут ведемо мову виключно про кубкову зустріч. Згадуємо, наскільки важко проходило сітку «Динамо» – відкривши її у чвертьфіналі, здолали «Колос» лише в серії 11-метрових, це далі, з «Агробізнесом», було вже набагато легше… Цілком можливо, що, попри будь-які «накачування», можуть виникнути проблеми з мотивацією.

І все ж клас «Динамо» Мірчі Луческу, що виявляється, перш за все, в штампуванні перемог з командами «нижчими за рангом» (не вийшло в першому таймі – отримаєте два в другому після замін!), поза всякими сумнівами. Я не бачу по-справжньому розумних причин, чому б господарям не бути «затоптаними». Коефіцієнти: 11,00 – 6,30 – 1,22, прохід «Динамо» – 1,08, «Динамо» з (-1.5) – всього лише 1,64!

Але в Кубку все це, напевно, буде ускладнене ротацією, тому можна задуматися про ймовірність мінімальної переваги гостей. Плюс – гол «Маріуполя», який цілком підходить під роль раптового «засмучувача» «Динамо» в цьому плані. Команда Маркевича з її атакою Топалов – Мішньов – Кулаков – Очеретько – Кащук кожен матч має п’ять-шість гольових моментів, але наполегливо їх «розбазарює» (особливо кричущий випадок – 1:2 з «Металістом 1925»).

Так що досить симпатично та обережно виглядає ставка «обидві заб’ють» за 2,10. Для екстремалів – першим заб’є «Маріуполь» за 4,60, що також цікаво й зовсім не здається неймовірним. Багато чого залежить від рішення Луческу щодо стартового складу. Знав би – мабуть, грався б з таймами – наприклад, «Маріуполь» не програє у першому таймі за 2,15!

Шлях в Кубку:

«Маріуполь»: «Волинь» – 0:0 у гостях, пен. 6:5;

«Динамо»: -.

Моя ставка (ризикнемо!): нічия у першому таймі/загальна перемога «Динамо» – 4,10.

До речі, вона й на матч чемпіонату має бути точно така ж.