25 жовтня 2021 14:56
2

Юрій МАКСИМОВ: "За Лобановського всі боялися вилетіти з "Динамо". Не те що нинішні гравці"

Нинішній головний тренер "Ворскли", колишній гравець "Динамо" Юрій Максимов згадав, як потрапив і грав у київському клубі.


Про перші кроки у футболі


"Виріс я в Херсоні. Років з восьми почав займатися в місцевій ДЮСШ. Футбол любив до безпам'ятства - сам м'ячі фарбував, зашивав їх, а коли по телевізору показували матчі за участю київського "Динамо", для мене це було справжнє свято. Мені дуже пощастило з першим тренером - Сергієм Григоровичем Веремієвим. До речі, він рідний брат відомого в минулому гравця Володимира Веремієва. У дитинстві я був пустотливим і кілька разів кидав футбольну секцію - то на велоспорт тікав, то ще кудись. Але кожен раз Сергій Григорович знаходив потрібні слова, переконуючи мене в тому, що моє покликання футбол, і я повертався. Напевно, все-таки він вже тоді бачив в мені деякі задатки і беріг мене довгі роки. Пам'ятаю хотіли мене якось в харківський спортінтернат забрати, але Григорович не відпустив".


Про тренування у Лобановського


"У двох словах не розкажеш. Навантаження у нас були дуже серйозні. Тренувалися на зношення. І це давало результат. Про порушення спортивного режиму на базі в Конча-Заспі й мови бути не могло. Всі боялися вилетіти з команди. Не те що нинішні гравці. Так, працювати під керівництвом Валерія Васильовича було дуже важко. Два тренування в день. Та що там тренування - зарядка така, що мало не здасться. Ми так викладалися, що після зарядки навіть не було сил переодягнутися – лягали на ліжко і чекали наступного тренування".


Про виступи за "Динамо"


"У Києві чудовий колектив був! Ми їли один хліб, разом раділи перемогам і разом засмучувалися поразкам. Ми просто робили свою роботу, а перемагати вдавалося за рахунок згуртованості команди. Всі стояли горою один за одного. жодних особистих інтересів".


"Перемога на "Камп Ноу"? Таке не забувається! Після гри Лобановський був задоволений як ніколи і радісно жартував: "На жаль, ми не перші обіграли "Барселону" – 4:0 (у фіналі ЛЧ-1993/94 каталонці з рахунком 0: 4 програли "Мілану"). Це на все життя!".

Да, еще один аргумент, что в футболе главное не деньги, а работа. Пока не появится новый Лобановский, который заставит игроков тренироваться так, чтоб они до кровати дойти не могли, то ничего не будет. Физика - это единственное что мы можем противоставить западным игрокам, перебегать, передавить. А сейчас уже к 60 минуте еле ходят, потому что тренировки прогулочные и потом сразу пошли играть на приставках. Еще и ныть что 2 раза в неделю играть тяжело, при том что на западе так целый сезон играют и никого не удивляет. В итоге потеряли последний козырь. Пока их не будут выносить с тренировок, результата ждать нет смысла.
Четвёртое выдающееся поколение футболистов в Д.К..На моей памяти.