21 жовтня 2021 08:19

Рональд Куман - про матч з "Динамо": "Ми ризикували своїм життям, не можна так грати"

Головний тренер "Барселони" Рональд Куман залишився незадоволений мінімальною перемогою над "Динамо" (1:0). Після фінального свистка він сказав, що команда зобов'язана була перемагати з великим рахунком, а не змушувати всіх нервувати до останніх хвилин.


- Я думаю, ви повинні побачити, що ми створили багато відмінних моментів, які повинні були закінчуватися голами. Ми не можемо так часто прощати суперника, ми зобов'язані реалізовувати свої моменти і спокійно вигравати. Ми ризикували своїм життям в цьому матчі, ми змусили всіх нервувати до останніх хвилин, так як мінімальний рахунок в будь-якому випадку не дозволяє розслабитися. У нас більше немає права на помилки, не можна так грати. На щастя, ми відмінно захищалися. Ми були краще, але ми повинні були забивати набагато більше голів. Ми могли виграти 3:0 або 4:0, це б відображало те, що відбувалося на полі.


Ми знаємо, що знаходимося в клубі, в якому потрібно добре грати, забивати голи і перемагати у всіх матчах. Але ми також повинні виділити роботу без м'яча, ми стали набагато краще грати в багатьох компонентах. Сьогодні ми не зіграли на 100% від своїх можливостей, але все одно могли виграти з різницею в 3-4 голи.


Я задоволений грою, але не її ефективністю. Коли ми настільки сильні і створюємо так багато можливостей, ми повинні забивати багато голів. Це відповідальність нападників. Якщо у них немає моментів, то винен я, але якщо моменти є, і вони їх не використовують, то саме нападники несуть відповідальність за кількість голів. Сьогодні форварди не відзначилися і повинні задуматися про те, чому у них не вийшло забити.


Я розумію, що фанати починають дратуватися, коли ми так граємо, але я теж залишився незадоволений ефективністю нападників. Вони повинні діяти так, немов кожен момент може стати вирішальним. Ми не маємо права створювати стільки моментів, але забивати лише один гол, - передає слова Кумана Marca.