11 жовтня 2021 22:16

Чех Зламал був оштрафований "Хартс" після слів про те, що звинувачення кудели в расизмі на адресу Камара нічим не підтверджені

Чеський воротар Зденек Зламал, з 2018 по 2021 рік представляв шотландський клуб "Хартс", розповів, що в кінці весни був оштрафований ним на 2 000 фунтів за коментарі з приводу ситуації, що виникла в матчі між празькою "Славією" і "Рейнджерс" 1/8 фіналу Ліги Європи в минулому сезоні.


У цій грі захисник "Славії" Ондржей Кудела нібито образив хавбека "Рейнджерс" Глена Камара. Темношкірий Фінн стверджував, що чех назвав його «чортовою мавпою». Кудела і представники "Славії" заперечували це.


За підсумками розглядів Кудела був дискваліфікований на 10 матчів під егідою УЄФА.


"Я не думаю, що сказав щось на захист Ондржея. Я лише сказав, що немає ніяких доказів. Я сказав, що треба слідувати презумпції невинності. Не можна засуджувати людину без доказів. На Близькому Сході таке може статися, але не в Західній Європі.

Я був би радий не платити штраф, але його відняли з моєї зарплати. Мені потрібно було вибачитися, але я не став цього робити.


Я нічого не зробив, і я продовжую це стверджувати. У мене багато темношкірих друзів, і якщо хтось називає мене расистом, мене це ображає", - заявив Зломал.