10 жовтня 2021 13:40
2

Преса Фінляндії: "Найболючішою в матчі з Україною стала навіть не поразка"

Збірна Фінляндії у вчорашньому матчі відбору ЧС-2022 в Гельсінкі поступилася Україні з рахунком 1:2. Фінська преса звинувачує в невдачі тренерські рішення Маркку Канерви і слабку гру кількох виконавців, пише zbirna.com.


Yle Sport


«У цьому матчі просто необхідно було брати очки», - вважає Yle Sport.


«Збірна Фінляндії зазнала серйозну невдачу у відбірковому матчі чемпіонату світу проти України. Найбільша аудиторія на Олімпійському стадіоні в Гельсінкі за останні вісім років опинилася під холодним душем на 4-й хвилині, коли Андрій Ярмоленко вистрілив в дальній кут воріт Лукаса Градецький.


На обличчі наставника «пугачів» Маркку Канерви ненадовго промайнула посмішка, коли Теему Пуккі зрівняв рахунок. Однак радість ця була недовгою. Через п'ять хвилин Роман Яремчук знову вивів українців вперед. Таким чином, звична щільна оборона збірної Фінляндії в першому таймі була відсутня », - журиться видання.


Ilta-Sanomat


«Футбольне свято в Гельсінкі завершився сильним розчаруванням», - пише Ilta-Sanomat.


«Попадання в Катар на чемпіонат світу 2022 року тепер не є нашою здійсненною мрією. Але головне, що навіть поразка від України не було найболючішою невдачею цього вечора. Більше зачепило і викликало масу питань якість гри збірної Фінляндії.


Україна була явно сильніше за всіма показниками, з яких голи лише один. Чесно кажучи: 1:3 або 1:4 було б куди більш об'єктивним результатом, ніж 1:1. У суботу Україна була хороша. На полі була тільки одна команда, яка виглядала, як команда майбутнього. На жаль, на ній не було білих футболок з синім хрестом. Тепер в Катар ми можемо потрапити тільки дивом», - констатує газета.


Suomi Futis


«Ось так номер: Маркку Канерва приймає рішення під тиском публіки?», - дивується Suomi Futis.


«Фінляндія програла Україні 1:2 і майже втратила реальні шанси на вихід на чемпіонат світу. Результат відповідає сталось на поле. Фінляндія більше володіла м'ячем, але в ключових моментах Україна була кращою. Гості забивали більш логічні м'ячі і гасили атаки фінів хорошою грою в обороні.

Цікаво, як Каннерва пояснив своє рішення задіяти більш високий пресинг. Він сказав, що його підштовхувало бажання глядачів бачити команду якомога більше попереду. Красиво і романтично, звичайно, але на такому рівні тренер повинен мати холодну голову і приймати власні рішення, а не йти на поводу у вболівальників », - наполягає медіапортал.


MTV Uutiset


«Маркку Канерва допустив три великих помилки в грі з Україною», - аналізує MTV Uutiset.


«Вибраний Канервою тактика не тільки не приховувала недоліки гри його команди, але ще і підкреслювала їх. Фінляндія надто сміливо зіграла в матчі, в якому програвати не можна було. Але найгірше було те, що на протязі всієї зустрічі не було ніякої реакції на проблемну ситуацію.


Важко зрозуміти, чому головний тренер в настільки відповідальному матчі вирішив експериментувати і грати настільки високо, залишаючи зяючі проломи в обороні. Ще однією помилкою була нова роль Глена Камара в центрі, який явно випадав з гри на тривалі періоди», - вважає MTV Uutiset.


Фото: УАФ

Лучше чем газета Suomi Futis и не скажешь. Прочитать и запомнить всем нашим доморощенным "иксПердам" и "блоХерам".
Сховати
Santos,
Давайте подождём игр с Боснией.