8 жовтня 2021 11:13
1

Тарас КАБАНОВ: "У випадку з Малиновським Петраков сильно ризикує"

Збірна України завершує збір, приурочений до двох матчів відбіркового турніру ЧС-2022 - зі збірними Фінляндії (9 жовтня - на виїзді) і Боснією і Герцеговиною (12 жовтня - будинки). Про шанси синьо-жовтих в цих поєдинках, і про дебют Олександра Петракова біля керма збірної zbirna.com поговорила з колишніми футболістами нашої національної команди. Взяв участь в цій рубриці і Тарас КАБАНІВ.


- Як ви оціните роботу наставника збірної України Олександра Петракова у вересневих матчах?

- Вважаю, що тренер заслужив позитивну оцінку. У Петракова було мало часу для адаптації в новій ролі, тим не менш, він, особливо в поєдинку з французами, продемонстрував свій потенціал.


- Назвіть трійку найкращих футболістів синьо-жовтих у поєдинках із Казахстаном і Францією.

- Микола Шапаренко, Роман Яремчук і Андрій Пятов, хоча з казахстанцями він міг зіграти і надійніше.


- Хто, наш погляд, є головним конкурентом збірної України в боротьбі за друге місце в групі?

- Зараз ситуація така, що кожен матч немов фінальний. На сьогоднішній день найбільш небезпечними я вважаю фінів. Ось чому важливо домогтися позитивного результату в Гельсінкі.


- Скільки очок візьме наша національна команда в жовтневих матчах із фінами та боснійцями?

- Я сподіваюся, що шість. Тим більше, що поєдинок з балканцями відбудеться у Львові, де наша головна команда завжди добивалася потрібного результату.


- Як ви прокоментуєте невиклик на цей збір Руслана Маліновського?

- Це, як кажуть, внутрішньокомандна кухня. Якщо конфлікт між Петракова і Малиновським був, то ми не знаємо про його причини. Хоча я дотримуюся думки, що Малиновський при будь-якому варіанті повинен бути в збірній. Це гравець топ-рівня, яких в в нашій команді можна перелічити на пальцях однієї руки. Петраков сильно ризикує, розкидаючи футболістами такого рівня. Але, повторюю, це моя точка зору.


Василь МИХАЙЛОВ

Маліна теж ризикує. Якщо пройдемо відбір, то навряд чи він поїде в Катар, хіба пасажиром. В Аталанті він не бикував до Гасперіні, коли той доволі часто маринував його на лавці.
Час покаже хто був правий