7 жовтня 2021 12:26

Микола МАТВІЄНКО: "У Києві стався нещасний випадок"

У збірної України в розпалі підготовка до одного з ключових матчів відбірного турніру ЧС-2022. 9 жовтня синьо-жовті на виїзді протистоятимуть команді Фінляндії, з якою вдома зіграли внічию (1:1). Про те, як йде робота в таборі збірної, і не тільки кореспондент Команди1 поспілкувався із захисником Шахтаря і збірної України Миколою Матвієнком.


- Миколо, як настрій у збірній?


- Настрій хороший, але ми розуміємо всю важливість майбутніх матчів, тому і настрій відповідний. Всі футболісти працюють з максимальною відповідальністю. І, що важливо, що всі хлопці здорові. Ми віримо в позитивний для нас підсумок.


- До збірної гравці Шахтаря і Динамо прибули після насиченого клубного календаря, зігравши по сім поєдинків, по суті, за три тижні. Втоми немає?


- Нам не звикати до такого графіку матчів. Якщо і є невелика втома, то зараз до гри є чотири-п'ять днів, які ми і використовуємо, згадуємо зв'язки, напрацювання, а вечорами проходять відновлювальні процедури.


- Наставник Шахтаря Роберто Де Дзербі щось говорив футболістам, які вирушили в збірні?


- Побажав удачі і попросив усіх повернутися здоровими.


- До речі, як тобі методи роботи італійського фахівця, який відносно недавно очолив Шахтар?


- Дуже подобаються. Коли ми після чемпіонату Європи приїхали в розташування клубу, Містер зі мною поговорив, розповів про своє бачення футболу, як він бачить гру і підкреслив, що на мене розраховує. Мені подобається його тренувальний процес і те, як він доносить до футболістів свої вимоги.


- Поразка в Лізі чемпіонів від Шерифа стала для всіх шоком. Як ви перенесли це фіаско?


- Звичайно, в перші дні після цієї невдачі психологічно було дуже складно. Ми зіграли трохи не так, як хотіли. Думаю, в якійсь мірі Шахтарю вдалося реабілітуватися в матчі з Інтером, показавши хорошу гру. Вважаю, що в групі Ліги чемпіонів у нас ще все попереду, і ми зможемо показати всі свої найкращі якості.


- Приємний для Шахтаря був матч і за Суперкубок, але не зовсім веселий для тебе. Наслідки травми голови вже в минулому?


- Так. Вже навіть волосся виросло на тому місці (посміхається). Шви зняли, так що можна про це забути.


- Видно, що Де Дзербі тобі довіряє. Це додає ентузіазму?


- Звичайно, що, коли тренер довіряє, то з'являється додаткова впевненість. Хоча у Містера такі методи роботи, що він вірить в кожного футболіста, який знаходиться в команді.


- Останнім часом часто пишуть про те, що ти можеш змінити прописку. Диму без вогню не буває?


- Напевно, так. Мрія кожного футболіста грати в топ-чемпіонаті, і я не виняток. Деякі варіанти були, але поки я повністю зосереджений на грі за свій рідний клуб, у мене була розмова з Даріо Срною, який теж сказав, що Шахтар на мене розраховує і незабаром запропонує новий контракт.


- Попереду матч проти фінів. Це буде ключовий поєдинок у боротьбі за друге місце?


- Так складається ситуація в групі, що для нас кожен матч ключовий. Втрата очок призведе до дуже поганих наслідків. Ми налаштовуємося на кожен матч як на останній.


- Домашній поєдинок проти цієї збірної можна назвати нещасним випадком?


- Так воно і було. У Києві у нас було достатньо моментів, щоб збільшити свою перевагу, але після помилки в обороні все закінчилося нічиєю.


- У синьо-жовтих у п'яти матчах п'ять нічиїх. Можеш запевнити вболівальників збірної України, що 9 жовтня ближче до 10-ї години вечора у них буде гарний настрій?


- Дуже хочу в це вірити. Точно можу запевнити в тому, що збірна України зробить все, щоб перемогти.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК