4 жовтня 2021 16:55

Кореєць Пак Чжі Сун закликав фанатів МЮ не співати про собачатину: "Наша культура змінилася, молодим це м'ясо не подобається"

Колишній півзахисник "Манчестер Юнайтед" Пак Чжи Сун попросив англійських фанатів більше не співати про те, що корейці їдять собак.


Пак заговорив про це у світлі пісні фанатів МЮ у виїзному матчі проти "Вулверхемптона", у складі якого грає кореєць Хван Хі Чхан.

"Я знаю, що вболівальники "Манчестер Юнайтед" не хотіли образити його цією піснею. Однак я повинен утворювати фанатів, щоб вони припинили використовувати це слово [собачатина]. В наші дні це зазвичай вважається расовою образою корейського народу.

Слухаю такі пісні через 10 років, і мені стає трохи шкода молодого себе – я тоді намагався подолати дискомфорт, який відчував.

Я також відчуваю відповідальність за молодих людей, які все ще піддаються дискримінації-азіати або конкретно корейці - і живуть з таким дискомфортом.

У Південній Кореї все сильно змінилося. Так, що історично ми їли собаче м'ясо, але в наші дні, особливо молодому поколінню, воно дійсно не подобається. Змінилася культура.

Я дійсно прошу фанатів припинити використовувати це слово. Корейці відчувають дискомфорт, коли чують цю пісню. Пора зупинитися", - сказав 40-річний Пак Чжи Сун.

МЮ заявив, що клуб повністю підтримує заяву Пак Чжи Суна і закликає фанатів поважати його побажання.