23 липня 2021 08:05

Сергей ПОЛИТЫЛО: "Вспоминаются прошлые годы, когда чемпионат Украины был еще прежним"

Півзахисник Сергій Політило – новий трансфер “містян”. Йому – 32 роки, грав за донецький “Олімпік”. Розпитали футболіста про те, як починалась його футбольна кар’єра, про перші враження від “Львова”, а також поставили питання, які вболівальники залишали у соцмережах.


Ти вже тривалий час у Львові. Що встиг побачити за цей час і чи є вже улюблені місця?


Місто чудове, я не один раз приїжджав до Львова. За час перебування у клубі ще не встиг нічого побачити – у нас збори і постійні тренування.

Були 3 дні вихідних і я поїхав додому в Одесу, побачитись із сім’ю.


Як пройшло знайомство з клубом?


Все чудово! Схоже з моїм перебування в “Олімпіку”: там також всі дружні. Де б я не був – завжди хороший колектив! Мені щастить


Хто з команди зараз найбільше заряджає?


Знайомство пройшло швидко. Більше того, кількох футболістів, Олексія Довгого, Макса Грисьо, Дмитра Семеніва, знав ще до переходу. З іншими перетинались на полі, правда, грали у різних командах. Можу запитати у хлопців і побутові речі. Наприклад, щодо квартири.


Як виник варіант продовження кар’єри у Львові?


Тут низка факторів. Контракт з “Олімпіком” закінчився під час відпустки, до того ж, на жаль, клуб покинув Прем’єр-Лігу. До мене зателефонували зі “Львова”, запросили грати. І я погодився!


Скільки голів плануєш забити у сезоні?


Якомога більше. Загадувати не хочу. Я не нападник, але завжди хочеться відправляти м’яч у ворота і віддавати гольові передачі – бути максимально корисним для команди.


Готовий стати штатним пенальтистом та/або капітаном команди?


Можна забивати і без пенальті. Головне, – забивати!


Свого часу ударом з пенальті ти приніс перемогу “Олімпіку” над “Львовом” у 2019 році. Очікуєш на схожий епізод, перебуваючи по іншу сторону?


Я пам’ятаю цей гол. Ми тоді виграли 1:0. Матч був на стадіоні “Україна”. Не знаю як щодо повтору, але буду робити максимум.


Які прізвиська у тебе були в командах?


“Маленький”, потім “Полі” – скорочення від прізвища. Я вже, можна сказати, “ветеран”, тому не мають чогось придумувати.


Якій музиці і жанрам кінофільмів надаєш перевагу?


Я не дуже музичний. Подобається щось зрозуміле. Наше. Дискотечне. А щодо фільмів – то жанр залежить від настрою.


Які очікування перед стартом нового сезону?


Хочеться розпочати з перемоги. Краще йти матч за матчем, а досягнення оцінювати по дорозі. Звичайно, сподіваюсь, що будемо боротися за високі результати.


Найбільш пам’ятна гра в кар’єра?


Було багато цікавих матчів. Зокрема, ще з “Дніпром” грали у Лізі Європи. Ігри на виїзді у Флоренції теж згадуються. Потім ще одна Ліга Європи була. Але в Чемпіонаті України теж були хороші матчі: з “Динамо”, “Шахтарем”, “Дніпром”. Пам’ятаю гру у складі “Чорноморця” проти “Металіста”.

Також згадуються минулі роки українського чемпіонату. Коли він був ще колишнім…


Топ-3 футболісти, які імпонують


Мессі, Роналду. Вони – футболісти, які надихають. Вони – професіонали, адже в такому віці тримають такий рівень. При чому не опускають цей щабель вже багато років. Показують до чого варто прагнути і чого можна досягати.


Хаві (Ернандес), Іньєста, Пірло. Видатні футболісти, які закінчили кар’єру. Коли дивишся, як люди грають матч без помилок, то хочеться рівнятись.

Багато є футболістів хорошого рівня. І виділити трьох дуже складно.


Як ти потрапив у футбол?


Я з Волинської області, з Нововолинська. Під цим містом є селище, у я кому я виріс. Називалося Жовтневе, але зараз його перейменували. Так ось все своє дитинство я провів на стадіонах Жовтневого. У нас не було такого, як зараз: тільки навчився ходити і одразу збирають гроші з батьків, щоб навчити грати в футбол. У кого був м’яч – виходять гуляти і зранку до вечора проводять час на полі.


Дитяча футбольна школа у мене розпочалась з 8-го класу, коли я переїхав до Києва і вступив в Республіканське вище училище фізичної культури. Там були перші повноцінні тренування.


Звідти перейшов у одеський “Чорноморець”. У Одесі я кинув якір і залишився жити:) Для мене це найкраще місце в Україні.


Пам’ятаєш свій перший матч на професійному рівні?


Так, дуже добре пам’ятаю. Я вийшов на заміну за “Чорноморець”. Грали проти полтавської “Ворскли”. Була жорстока атака: гравець Полтави отримав червону картку, а моя нога ще довго боліла. Але ми ще забили гол і виграли 1:0.


Що побажаєш одноклубникам на старті сезону?


Головне, щоб всі були здорові. І щоб всі підійшли до гри, до чемпіонату у своїх максимальних кондиціях. Будемо старатися набирати максимум очок в кожній грі.


Фото - ПФК "Львів"