5 червня 2021 16:13

ДЮФЛУ U-17. Плей-офф. "Динамо" - ДЮСШ-11 "Черноморец" 1:1

У першому матчі плей-оф «Динамо» U17 приймало на власному полі «ДЮСШ-11 Чорноморець».


Одесити, як переможці своєї групи на другому етапі, отримали перевагу у вигляді першої гри на виїзді, а другої на власному полі. Нагадаємо, команда Гільєрмо Самсо та Юрія Дмитруліна завершила свою групу на четвертому місці.


Таким чином у першій грі динамівцям треба було спробувати здобути перевагу перед матчем-відповіддю у Одесі. Кияни з перших хвилин заволоділи ініціативою, хоча досить довго очевидні гольові нагоди біля воріт гостей не виникали.


Та на 28-й хвилині динамівці все ж відкрили рахунок. Ігор Горбач, прийнявши м’яч у центрі поля, протягнув його до чужого штрафного майданчика, дочекався підключення до атаки Арсенія Філатова, який увірвався лівим флангом та м’яко покотив у центр під удар Антону Царенку. Капітан команди метрів з 11-ти пробив у дотик лівою у нижній кут.


На 37-й хвилині гра повністю перевернулася, коли динамівський голкіпер Богдан Ісаченко помилився на виході та залишив свою команду у меншості. Після закидання з половини поля одеситів Ісаченко був першим на м’ячі, проте він не надто поспішав і дав форварду одеситів Данилові Лискову змогу встигнути наблизитись до себе та піти у пресинг. У підсумку Богдан влучив м’ячем у візаві та змушений був збити його на лінії штрафного майданчика. Вирок арбітра – червона картка для воротаря та небезпечний стандарт для суперників.


На останній рубіж вийшов запасний голкіпер Андрій Кочерга, замінивши польового гравця. І одразу біля його воріт було гаряче – після удару зі штрафного м’яч влучив у поперечину, а після добивання Данили Славова головою з кількох метрів м’яч пролетів над поперечиною.


Після вилучення динамівцям довелося перебудовуватися, грати уже з оглядкою на власні ворота. Одесити ж навпаки стали більш активно йти в атаку та створювати моменти.


На початку другого тайму гості були дуже близькими до того аби зрівняти рахунок. Після передачі з глибини Данило Лисков вийшов віч-на-віч з Андрієм Кочергою, проте не влучив у площину воріт.


За кілька хвилин після діагональної швидкої атаки Лисков відкинув м’яч в один дотик під удар партнерові, і Данило Славов з меж штрафного майданчика завдав потужного удару. На щастя, цього разу «Динамо» врятувала поперечина. Кияни ж відповіли ударом Павленка вище воріт після розіграшу стандарту.


Попри те, що ініціативою володіли гості, «біло-сині» надійно оборонялися, і гра поступово заспокоїлася. Найнебезпечнішим в основний час, що залишився, був епізод, коли Кочерга ледь переправив м’яч за лицеву після зрізки від партнера по команді.


Здавалося б, усе йшло до того, що «Динамо» втримає переможний і досить комфортний для себе рахунок перед матчем у відповідь, не пропустивши на своєму полі, однак на останній компенсованій хвилині арбітр вгледів порушення з боку Канаєва у штрафному майданчику «Динамо» після прострілу з флангу і призначив пенальті. Лисков переграв Кочергу ударом з 11-метрів, принісши своїй команді виїзну нічию.


Отже, тепер за тиждень, 12 червня, команди зустрінуться вже у Одесі та визначать, яка з них отримає путівку до фінального міні-турніру.


ДЮФЛУ. Еліт-Ліга. Плей-оф. Перший матч


«Динамо» - «ДЮСШ-11 Чорноморець» - 1:1 (1:0)


«Динамо»: Ісаченко, Пономаренко (Анікєєв, 60), Павленко (Канаєв, 66), Філатов, Чубатий, Михайлів (Мельниченко, 82), Ганжола (Кочерга, 38), Пастух, Слесар (Уваров, 82), Горбач, Царенко (к) (Кілєвий, 87)


«ДЮСШ-11» (стартовий склад): Шушман, Кибальчук, Шульга, Димитрієв, Осіков, Зінченко, Абу Аль Шамлат, Лифаренко, Славов, Байдан, Лисков.


Голи: Царенко (28) – Лисков (90+4, з пенальті)


Вилучення: Ісаченко (37)