25 травня 2021 08:05

Уик-энд для легионеров сборной Украины: клубные дела остались только у Зинченко

Минулими вихідними майже всі легіонери збірної України, яких було запрошено для підготовки до Євро-2020, закінчили свої клубні справи.


У суботу, 22 травня, в останньому турі плей-офф 2 чемпіонату Бельгії «Гент» Романа Яремчука на виїзді обіграв «Мехелен» (2:1) і здобув путівку до кваліфікаційного раунду Ліги конференцій-2021/2022.


У заключному турі англійської Прем’єр-ліги чинний чемпіон країни, «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка, розшматував на своєму стадіоні «Евертон» (5:0), а «Вест Гем» Андрія Ярмоленка переміг у Лондоні «Саутгемптон» (3:0), оформивши для себе путівку у груповий раунд Ліги Європи.


Утім, у команди Зінченка ще є одна важлива справа: 29 травня «Містяни» зіграють у фіналі Ліги чемпіонів проти «Челсі».


На фініші чемпіонського плей-офф першості Бельгії переможець турніру, «Брюгге» Едуарда Соболя, удома програв «Генку» - 1:2, а «Андерлехт» Богдана Михайліченка на виїзді поступився «Антверпену» - 0:1, але здобув право зіграти в наступному сезоні у кваліфікації Ліги конференцій.


Зрештою, у заключному турі італійської Серії А «Аталанта» Руслана Маліновського та Віктора Коваленка поступилася в Бергамо «Мілану» (0:2), але все одно в наступному сезоні виступить у груповому турнірі Ліги чемпіонів.