1 лютого 2021 09:19

Игор ЙОВИЧЕВИЧ: "Кравченко - легенда клуба, но тренер иногда вынужден принимать не очень хорошие решения"

Головний тренер "Дніпра-1" Ігор Йовічевіч у бесіді з кореспондентом Footboom дав оцінку першому етапу навчально-тренувального збору команди в Туреччині, розповів про плани на другий етап і про те, хто реально може замінити Сергія Кравченка як лідера роздягальні.


-В першу чергу, маю подякувати керівництву за творені у Белеку фантастичні, чудові умови, ще й у такий непростий час. Маємо хороший отель, харчування, ексклюзивне поле, хороші погодні умови – все, щоб команда максимально була зосередженою на тренувальному процесі.


Першу частину турецького етапу зборів ми вже пройши, команда дуже самовіддано працювала, в колективі була дуже хороша атмосфера. Видно, що хлопці усвідомлюють турнірну ситуацію, в якій ми опинилися за підсумками осені. І щоб у підсумку вирішити ситуацію на нашу користь, ми зробили дуже великий крок саме через створення саме нормального внутрішнього середовища. Команда пару днів відпочила, і вже сьогодні повертається сюди з Дніпра. До 11 лютого ми будем тут, буде збільшено навантаження на хлопців, поточні завдання, адже ми виходимо на завершальну стадію підготовки. 3 лютого ми маємо зіграти контрольну гру проти чорногорської "Будучності", також до цього зранку гра проти румунської команди, 7 лютого – чорногорська "Зета", також ведемо переговори ще по одному матчу, суперник остаточно поки невідомий. Головне – щоб кожен гравець протягом цього циклу зіграв повний матч. В цілому ми намагаємося позитивно себе налаштовувати, адже не все ще втрачено і в нас є час виправити турнірну ситуацію.


-Погодні умови у Туреччині зараз непрості, регіони, де проводять збори наші клуби, накрили дощі. Наскільки це завадило під час першого збору?


-В цілому з погодою нам пощастило, лише в останній день ми не змогли зіграти проти сербської "Інджії". Отже, погодний фактор нас із колії не вибив, продовжуємо виконувати наш план.


-На першому зборі ви зіграли проти двох сербських команд – "Спартак" та "Чукарички". Як ви оцінете їхній рівень?


-Ці команди дуже жорсткі, вони вміють грати на результат, вигризати його. Якщо казати про "Спартак", то вони на той момент були дещо в кращій за нас формі, адже тижнем раніше розпочали свої збори. Так, ми не змогли виграти, закінчии матч унічию. Але тут важливішим був не результат, а ігрові зв’язки, побудова гри. Я залишився задоволений матчем, адже він показав, що ми рухаємося у правильному напрямку. "Чукарички" - теж дуже непроста і сильна команда, посідає четверте місце в чемпіонаті Сербії, ми дуже добре проти них зіграли увесь матч.. В нас була заплановане рівномірне навантаження на усіх гравцв від гри до гри, але, знову ж таки, не вдалося зіграти проти "Інджії", і це не дозволило у повній мірі протестувати окремих футболістів.


-Що скажете про новачків команди Вагнера та Махарадзе?


-Я думаю, що ці гравці мають принести нам велику користь, команда прийняла їх дуже добре, вони вже влилися в робочий процес мають велику мотивацію довести, що ми можемо повністю розраховувати на них у складні моменти.


-Які позиції ви ще плануєте посилити до завершення паузи?


-Думаю, що наразі пріоритетна позиції – це правий захисник. Незабаром має буде вирішеним це питання, щоб новачок мав час якнайшвидше адаптуватися в колективі і до умов чемпіонату. В нас є кандидати, і ми днями приймемо рішення.


-Першим суперником "Дніпра-1" у весняній частині буде "Інгулець". Наскільки вас цей факт турбує чи може заспокоює?


-Не турбує і не заспокоює. Ми максимально зфокусовані на нашій грі. Кожен матч для буде як фінал. Ми в такій ситуації, коли маємо викладатися у всіх іграх.


-Як прокоментуєте ситуацію, яка створился навколо Сергія Кравченка?


-Це легенда клубу, яку я дуже поважаю. Він був, фактично, моєю правою рукою у роздягальні. Але є футбольні закони, коли тренер інколи мусить приймати найгостріші, непопулярні і не дуже гарні рішення. Для того й тренер, щоб думати про нові проекти, нові механізми, нові зв’язки. Ми говорили із Сергієм, він сказав, що ще хоче пограти на високому рівні. Я йому бажаю всього найкращого і запевняю, що двері клубу "Дніпро-1" завжди будуть для нього відкритими.


-Ви вже знайшли людину, яка може замінити Кравченка в якості лідера роздягальні?


-Ні, замінити Сергія дуже важко, такої людини реально я зараз не бачу, хоча є деякі гравці з натяком на лідерські позиції. Власне, саме в такій стресовій ситуації має знайтись той, хто матиме авторітет серед гравців і на кого зможе спиратися тренер.


Євген Савчук