16 грудня 2019 12:01

Разван РАЦ: "В Донецк привезли ночью"

Колишній захисник Шахтаря Разван Рац у Профутболі пригадав про початок кар’єри в Україні, а також розповів про нове заняття в своєму житті. Найяскравіша нефутбольна згадка про Развана Раца – розкішний Феррарі на вулицях Донецька. Швидкий, як і має бути у флангового захисника. Покинувши Шахтар у 2013-му, Рац кілька сезонів поїздив Англією, Грецією та Іспанією, морально готуючись до завершення кар’єри футболіста. Нині він співвласник IT-компанії і сипле далекими від спорту термінами.


- Технологія Блокчейн і не тільки. Мені завжди подобалися технології і те, що там відбувається. Зараз є можливість бути одним із власників цієї компанії. Я ніби прокинувся. В 37 років багато чого зрозумів. Тому що до певного моменту всі футболісти живуть в своєму окремому світі.


Рац став одним із перших легіонерів новітньої історії Шахтаря. У 2003-му чемпіонська команда пропонувала хорошу зарплатню і перспективний проект. Але наважитися жити в Донецьку було складно. Як і більшість легіонерів на початку 2000-х, Раца вперше привезли в місто уночі.


- Я теж приїхав уночі. В аеропорту чекала машина. Потім ми їхали хвилин 15 в місто, а світла все не видно. Водій сказав, що у них світло тільки на площі було. Я дуже добре подумав, чи варто мені підписувати контракт. Шахтар тоді все ж перетворювався з качки в лебедя.