27 квітня 2018 23:46
3

Гости из Китая на базе "Динамо"

У п'ятницю, 27 квітня, навчально-тренувальну базу «Динамо» в Чапаєвці і ДЮФШ ім. Лобановського на Нивках відвідали гості з Китаю. Представники провінції Хенань планують створити власну футбольну школу і набираються досвіду в Києві.

Детальніше про візит делегації з Китаю клубним ЗМІ розповів директор ДЮФШ «Динамо» Олександр Олексійович Іщенко:


- До нас завітали представники дуже великої провінції Китайської Народної Республіки, Хенань, у якій проживає близько 100 мільйонів жителів. Вони звернулися до нас через Володимира Олександровича Лінника, доктора наук, керівника великого підрозділу Інституту нано- та біотехнології, з метою створити в цій провінції футбольну школу і назвати її на честь Андрія Шевченка, тому що, як сказав пан Лі Лю Мін, у них з Україною є кілька асоціацій, і перш за все – це великі спортсмени, брати Клички та Андрій Шевченко.


Зараз ми активно ведемо перемовини. Гості приїхали подивитися інфраструктуру основної бази ФК «Динамо» в Конча-Заспі. Зараз вони подивляться манеж, потім поїдемо на Нивки і покажемо їм, як організована робота. Ми надали достатньо інформації для того щоб створити передумови для відкриття такої школи в цій провінції.

Для нас це теж дуже цікаво, оскільки в кінцевому підсумку плани у наших гостей досить амбітні, довгострокові. Для нас, у свою чергу, це також хороша можливість вийти на цей ринок, розширити горизонти своєї діяльності.


Ми показуємо інфраструктуру, з чого складається академія «Динамо» Київ. Наші китайські гості хочуть ознайомиться з нашої матеріально-технічною базою, після чого перейти до практичної області – організації та проведення навчально-тренувального процесу.


Враженнями від візиту до столиці України поділився глава делегації з КНР Лі Лю Мін:

- Ми дуже раді опинитися в такому славетному клубі, як «Динамо» Київ. У Китаї дуже люблять футбол. Серед любителів цього спорту київське «Динамо» на слуху. Коли мова заходить про футбол в Україні, всі відразу згадують про «Динамо» - команду номер один. У нашому регіоні зі ста мільйонів жителів принаймні 20 мільйонів точно знають про ваш клуб. Нам дуже приємно було потрапити сюди на матч вашої юнацької команди. У Китаї хочуть запозичити футбольний досвід Європи і Південної Америки. Наша мета – збудувати футбольну академію, якою можна було би пишатися, таку як у «Динамо» Київ.


Новые спонсоры вместо Фирташа?
в Китае великолепные поля и площадки для всеобщего пользования(БЕСПЛАТНО), их большое количество не только в главных городах, но и в относительно мелких, в школах, универах стадионы не чем не хуже первой лиги украины. недавно столкнулся с траблом, покупкой футбольных мячей и обуви, в огромном количестве магазов найк, адидас идет акцент на баскетбол, также встретил местного жителя в футболки сборной Украины времен нашего Евро, а о Шеве знают как и о Блохине
Сховати
не забывай, что относительно "небольшой" город в Китае, это миллионов 20 людишек)