5 лютого 2018 17:47

Жуниор МОРАЕС: "Рад, что удалось забить в двух матчах подряд - это очень важно для меня"

Нападник «Динамо» Жуніор Мораес поділився враженнями від перших контрольних матчів на завершальному тренувальному зборі, а також розповів про свою нинішню фізичну форму.

- Ви були відсутні на першому тренувальному зборі. З чим це було пов’язано?

- Цей момент було обговорено з головним тренером. Оскільки в мене було пошкодження, я попросив його дозволу залишитися в Бразилії та пройти там фізіологічні процедури, аби повернутися до команди у всеозброєнні. Радий, що зараз я разом зі своїми партнерами й, найголовніше, перебуваю в хороших фізичних та функціональних кондиціях.

- Ви летіли на другий збір разом із командою з Києва. Сім’я повернулася з Бразилії разом із вами?

- Дружина з дітьми будуть обов’язково разом зі мною, але вже після того, як я повернуся зі зборів до Києва.

- Чи вистачить вам часу, аби набрати свої оптимальні кондиції до першого матчу з АЕКом, який відбудеться вже 15 лютого?

- Щодо моїх фізичних кондицій, то жодних проблем немає. Єдине, що мені зараз потрібно, – це отримувати час у контрольних матчах на зборах та входити в ігровий ритм.

- У першому матчі на цьому зборі «Динамо» зіграло внічию з «Естерсундом» – учасником плей-оф Ліги Європи УЄФА. Чи справедливий підсумковий результат?

- Загалом, гра складалася для нас непогано. Звичайно, не обійшлося без помилок, але на тренувальних зборах таке буває. Крок за кроком ми набираємо кондиції й, упевнений, перебуваємо на правильному шляху.

- У матчі зі шведським клубом ви впевнено реалізували пенальті. Чи можна назвати вас штатним виконавцем 11-метрових у команді?

- Тут наші погляди з головним тренером співпадають – мені подобається забивати пенальті, й Олександр Хацкевич каже впевнено підходити до 11-метрової позначки.

- У поєдинку з «Академією Пушкаша» ви знову забили, цього разу з гри й головою…

- Дуже радий, що мені вдалося не лише зіграти у двох матчах поспіль, а й забити в них. Це значить, що я перебуваю в хорошій формі, а голи додають упевненості у своїх силах. Звичайно, результати не можуть радувати, оскільки «Динамо» – великий клуб, і його гравці мають віддавати всі сили заради перемоги в кожному матчі, незалежно від того, офіційний він чи товариський. Кожен футболіст добре працює на тренуваннях, усі втомлені, але в іграх всі – і ветерани команди, й молоді гравці – одягаючи футболку з літерою «Д» на грудях мають віддаватися повністю на полі й показувати все, на що здатні.

- Ви отримали 90 хвилин ігрового часу в матчі з «Академією Пушкаша» наступного ж дня після того, як зіграли один тайм проти «Естерсунда». Як перенесли подібне навантаження?

- Звичайно, було важко, але при цьому було важливо провести 90 хвилин на полі, щоб через подібні випробування підвести себе в хорошій формі до офіційних матчів. Сподіваюся, з наступної контрольної гри ми почнемо вигравати, щоб набувати впевненості перед іграми в Лізі Європи та чемпіонаті України.

- Поки результати на зборах не радують, у той час як АЕК перебуває в ігровому тонусі, оскільки сезон у Греції фактично не мав зимової паузи. Чи буде достатньо контрольних матчів у Іспанії, аби вийти на ?

- Перебуваючи на тренувальних зборах, усі втомлені, оскільки триває важка робота. Але, як я казав до цього, «Динамо» – великий клуб, і в кожній грі ми маємо прагнути лише до перемоги.

- У матчі з «Естерсундом» ви діяли більше з глибини, з «Академією Пушкаша» вже переважно на вістрі атаки. Чи є у вас якісь уподобання щодо позиції в атаці?

- Незалежно від позиції, я намагаюся грати на команду. У матчі з угорською командою, незважаючи на те, що був висунутий уперед, намагався повертатися в середню лінію й допомагати своїм партнерам створювати там більшість, організовувати атаки. Особисто для мене комфортніше грати на вістрі весь час, але я маю думати про команду. Того ж самого я хочу й від своїх партнерів.

- Як правило, на других зборах завжди більше тактичних занять, що ми помітили за першими днями роботи на завершальному етапі підготовки. Що ти можеш сказати про ці тактичні напрацювання?

- Ми маємо свій стиль гри, але що стосується останньої гри з «Академією Пушкаша», то багато гравців жодного разу не грали один із одним разом. А розуміння партнера на футбольному полі – це дуже важливий аспект… Дуже добре, що молоді футболісти приходять до команди, але потрібен час, аби вони зрозуміли вимоги тренерського штабу. Повірте, це не так просто. Сподіваюся, у наступній грі взаєморозуміння вже буде кращим, і ми почнемо здобувати перемоги в контрольних матчах.