18 жовтня 2017 15:57
2

Мирослав СТУПАР: "Ракицкому нужно было думать мозгами"

Экс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував роботу суддівської бригади на чолі з іспанцем Мальєнко, яка обслуговувала матч третього туру Ліги чемпіонів "Фейеноорд" - "Шахтар".


- Іспанська бригада арбітрів справилася зі своєю роботою. Дисциплінарні санкції, які застосовував арбітр, були не абияк, а по ділу. Ракицький повинен був зрозуміти, що після першої жовтої картки, яка була цілком заслуженою, він повинен був грати обережніше. Так, це гра і емоції, але часом потрібно думати мізками, тим паче, коли ти вже "висиш" на картці. Тим більше, у першому епізоді з попередженням Ракицького ситуація не вимагала порушення правил. Це не була небезпечна атака, чи вихід гравця "Фейеноорда" один на один. Не потрібно було ризикувати.


В другому моменті Ярослав банально затримав Торнстру руками і завалив на газон, за що справедливо був покараний другою жовтою карткою. В матчі "Фейеноорд" - "Шахтар" було нейтральне і об’єктивне суддівство, яке давало футболістам розкритися і проявити свої найкращі якості. Мальєнко не заважав грі і був непомітним. Це важливо, адже часто судді набридають зайвими свистками і формальними рішеннями.


- Чи не піддався головний арбітр зустрічі на тиск трибун, коли в кінці першого тайму не показав гравцям "Фейеноорда" попередження за грубі дії?


- Психологія завжди відіграє певну роль. Можливо, дарувати попередження завчасно арбітр не хотів. Він показав жовту картку тоді, коли гравець дійсно на неї заслуговував.

футболисты Фейенорда слишком в резкой форме реагировали на действия арбитра, за такие действия арбитр должен наказывать, будь-то хоть Реал, Бавария или Барселона
Мальенко считается одним из самых лучших арбитров Испании, и часто судит эль-классико, так там тоже самое. Он очень сильно поддается настроению трибун.
Трибуны кстати вчера были великолепны, такой прессинг на Шахтер оказывали, что-то такое же нужно устроить на Олимпийском в воскресенье .
Ракийкий: думать мозгами? что это? Золотой унитаз знаю, дамбас знаю, шахтёр чемпион знаю. Мозги не знаю!
Ступар? кто это? палкин знаю, мистер знаю, ринатлеонидыч знаю.