2 травня 2017 21:23

Украинская Премьер-лига вошла в World Leagues Forum

На конференції з обміну футбольним досвідом, яка була організована Українською Прем’єр-Лігою та відбулась у Києві 5-6 квітня, футбольній спільноті була презентована діяльність World Leagues Forum — Всесвітнього Форуму Ліг (далі — ВФЛ). Ця організація, як уже писав сайт УПЛ, була заснована торік і ставить за мету представлення інтересів, захист і розвиток усіх футбольних Ліг світу, відіграючи важливу роль у світовому футболі.

У рамках заходу 5-6 квітня Генеральний секретар ВФЛ Жером Перлемутер презентував Форум, вказавши: «Ми були би раді бачити Українську Прем’єр-Лігу у Всесвітньому Форумі Ліг. Хочу наголосити, що головне завдання нашої організації — допомагати Лігам вдосконалюватись і рости».

Сьогодні, після дотримання усіх формальностей та оформлення необхідних документів, можемо оголосити, що Українська Прем’єр-Ліга офіційно увійшла до World Leagues Forum!

Вступ до ВФЛ надає нам нові якісні можливості залучення до світової футбольної спільноти, адже Форум:

— створює платформу для обміну досвідом як спортивним, так і бізнесовим, отже, УПЛ отримує можливість пошуку вигідних партнерських взаємовідносин з іншими Лігами та потенційними спонсорами;

— завдяки об’єднанню Ліг в єдиний координаційний центр виникне можливість зробити їх конкурентнішими та ефективнішими;

— постійний обмін досвідом та способами подолання труднощів сприяє плідній дискусії між Лігами, що створює передумови для «малих» Ліг запозичувати успішний досвід «великих»;

— готовий співпрацювати з ФІФА та регіональними Конфедераціями задля того, щоби зросла роль Ліг в управлінні світовим футболом.

Коментуючи входження у ВФЛ Української Прем’єр-Ліги, її Президент Володимир Генінсон зазначив: «УПЛ має свою роль на міжнародній арені, потенціал якої не варто недооцінювати, тому вважаємо логічним інтерес до нас міжнародних структур. Зі свого боку, нам дуже приємно стати частиною великої футбольної сім’ї Ліг світу. Ми усвідомлюємо, наскільки це важливий крок для нас, які нові перспективи він відкриває. Зокрема, отримаємо підтримку, досвід та знання від організації, яка співпрацює з провідними футбольними Лігами та іншими спортивними організаціями світу!»