11 вересня 2015 17:45

Артем СУХОЦКИЙ: "От периода, проведенного в "Динамо", остались только хорошие воспоминания"

Вихованець «Динамо» Артем Сухоцький, відповідаючи на питання прес-служби ПЛ, розповідає про старт «Олександрії» у нинішньому сезоні.


– Артеме, ти пройшов школу «Динамо». Чи залишились теплі спогади, особливе ставлення до цього клубу?
– Так, від періоду, який я провів у «Динамо», залишилися лише найкращі враження. У цьому клубі мене багато чому навчили, виховали. Саме з нього я почав свою професіональну кар’єру.

– Дехто з футболістів досить довго перебуває на контракті з «Динамо». Часом не жалкуєш, що обрав свій шлях – самостійний?
– Може, і можна було вчинити інакше, але на той момент таке рішення здавалося правильним. Мені здається, що все, що не робиться – робиться на краще.

– Ти пограв у молодіжних командах, а також провів 2 роки у Першій лізі. Що принесло більшу користь для становлення?
– В обох турнірах отримав чималий досвід, але Перша ліга все ж таки вище рівнем. Більш дорослий, силовий футбол. Загалом ближче до Прем'єр-ліги, ніж до змагань дублерів.

– Виправдовуються загальні очікування від дебюту на рівні найсильніших вітчизняних команд?
– В цілому, так. Звичайно, у деяких матчах хотілося б виступити краще, більше очок взяти. Сподіваюсь, що далі будемо додавати у грі та результатах. Головні перемоги ще попереду.

– За показниками в обороні «Олександрія» нині поступається тільки «Динамо» та «Зорі». Задоволений своїми діями? Як їх оцінює Володимир Шаран?
– Повністю бути задоволеним собою не можна. Є хороші моменти, є й погані. Працюю, щоб помилок було менше. Якщо Богданович випускає мене грати, значить все роблю правильно.

– Мабуть, особливим був для тебе матч у Харкові, де і сам забив, і команда заслужила схвальні відгуки. Можна вважати гру проти «Металіста» зразковою?
– Дійсно, з «Металістом» провели матч на хорошому рівні. Мабуть, на даному етапі ця гра була найкраща за змістом. Приємно, що мій гол приніс нам одне очко, але тоді, якщо б ми використали всі свої моменти, могли з Харкова везти перемогу. Але то вже все історія.

– Наскільки доречною була нинішня пауза у змаганнях для «Олександрії»? Як минули останні два тижні?
– Не знаю, крайні три гри у Чемпіонаті ми провели не так, як планували, хочеться, щоб пауза пішла нам на користь. Два тижні минули в штатному режимі, готуємося до відповідальної гри з «Динамо»

– Підготовка до «Динамо» була цілеспрямованою? Усі тактичні моменти розібрали? Усі особливості майбутніх суперників вивчили?
– Ми чудово розуміємо, з ким будемо грати. Вивчаємо суперника уважно, звертаємо увагу на всі нюанси. Тренерський штаб розповідає нам, на що потрібно звернути увагу, на чому сконцентруватись.

– Чого сам очікуєш від суботнього поєдинку? І чого чекати вболівальникам?
– Очікую цікавої гри, хочеться перевірити себе на тлі чемпіона країни. У таких іграх ростеш, удосконалюєшся. Чого чекати вболівальникам? Від нас – повної самовіддачі, будемо намагатися показати свої найкращі якості.