16 квітня 2015 14:43

Святослав СИРОТА: "Верю, что "Динамо" и "Днепр" смогут выйти в полуфинал Лиги Европы"

Відомий експерт Святослав Сирота в інтерв’ю "Футбол 24" розповів, що на чвертьфінальній стадії турніру уже немає значення - з якого чемпіонату команда. 

- Сьогодні не хотілося би бути фахівцем, хочу бути уболівальником, - каже Святослав Анатолійович. - На мій погляд, наші команди здатні вийти у наступний раунд Ліги Європи. А так, на цій стадії немає слабких суперників, великої різниці в класі немає, він приблизно рівний. Як приклад, учорашній матч "Порту" із "Баварією". Ніхто не очікував, що португальці переможуть. Навіть букмекери в це не вірили. І якщо сьогодні хтось із фахівців говоритиме, що у тої команди більші шанси на перемогу, у тої менші - це все нісенітниці. Усе вирішуватиметься на футбольному полі. А я, як уболівальник, буду підтримувати наші клуби. І вірю, що "Динамо" та "Дніпро" можуть вийти у півфінал Ліги Європи й, навіть, замахнутися на сам трофей. І футболісти розуміють, що це не тільки шанс засвітитися у Європі, а й можливість вписати своє ім’я в історію.

- Все-таки "Брюгге" - команда не із топ-чемпіонату і, складається враження, що "Дніпру" більше пощастило із суперником, ніж "Динамо"?

- "Порту" теж не із топ-чемпіонату, але нічого, перемогло "Баварію". Зрештою, і наш чемпіонат не "топовий". Та ж "Фіорентина" може думати: та який там Київ, приїдемо і на одній нозі їх переможемо. Але ж італійці так не думають, вони налаштовуватимуться на серйозний матч. Якщо візуально дивитися, то "Брюгге" і справді може видаватися слабшою командою, ніж "Фіорентина". Але ж бельгійці будуть викладатися на полі по максимуму, можливо, у них не така виконавська майстерність, як у італійської команди. Але це вони можуть компенсувати характером, фізичною роботою. Тому не можна списувати їх в аутсайдери.

- Для українських клубів пройти в півфінал Ліги Європи – дуже почесно, а як із цим в італійців?

- Для них це теж почесно. Будь-яка команда на цій стадії старатиметься пройти далі. В Англії є кілька національних турнірів. У розіграші Кубка Ліги команди Прем’єр-ліги на першому етапі виставляють дублерів. Ігри цих змагань можуть відбуватися на наступний день після матчів чемпіонату. Тому клуби часто виставляють дублерів. Але ближче до стадії півфіналу грає уже основа. Ніхто не хоче змарнувати шанс поповнити клубний музей трофеєм. Схожа ситуація і в Лізі Європи. На цьому етапі усі будуть битися за трофей. І, приміром, якщо б в чвертьфінал вийшов би "Манчестер сіті", то і футболісти цієї команди билися б на полі. 

Розмовляв Василь Винниківський