17 квітня 2014 19:34
11

Игорь СУРКИС: "О Блохине заботился, как о маленьком ребенке"

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс дав ексклюзивне інтерв'ю "Проспорту". До вашої уваги друга частина розмови з президентом "Динамо".

- Ігоре Михайловичу, що на вашу думку заважало Блохіну давати очікуваний від нього результат? Може його непорозуміння з легіонерами?
- У вас же є можливість із ним поспілкуватися, от і запитайте! Я на початку сезону йому казав - важливий мікроклімат в команді, вміння знайти спільну мову з гравцями. Це - перше.

Друге - це поставити гру команди, організувати тренувальний процес. У Олега Володимировича - непростий характер. Чи знаходив він спільну мову із легіонерами, я не знаю. Але диму без вогню не буває.

І я знаю одне - всіх гравців, яких Блохін хотів придбати, я йому купив! Ну зрозумійте, говорити, що мовляв Блохін не хотів давати результат – смішно. Значить, щось у нього не зрослося! Я думаю, він заспокоїться і ми з ним поговоримо. В мене до нього претензій немає. Вірю, в нього до мене – теж. Може, я в чомусь винен, але знаю одне – впродовж цих двох років я за ним доглядав, як за маленькою дитиною, виконував всі його забаганки на першу його вимогу.

- А компенсація Олегу Володимировичу передбачена за достроковий розрив контракту?
- Ну я його міг звільнити ще минулого сезону за попереднє третє місце. Але я подумав, що він мав мало часу на побудову команди і дав йому другий шанс. Тому зараз Блохін отримає те, що йому належить на момент звільнення. Ми повторюємо – третє місце, наш антирекорд, про яку компенсацію може йти мова?

- Збірна Росії, пітерський "Зеніт", донецький "Шахтар" йдуть шляхами призначення іноземних тренерів. Може вже й "Динамо" настав час призначити іноземця?
- Я ж не Ностарадамус. Може і варто. Але повторюсь – не знаю, яким буде наступний чемпіонат. Ви подивіться на цей чемпіонат, навіть "Шахтар" – лідер українського футболу, і той непристойно багато матчів програв цієї весни.

У нас навіть стадіон "Динамо" і той практично досі заблокований. На ньому ми спеціально провели матч дублюючих складів "Динамо" і "Шахтаря", щоб показати Правому сектору, Лівому сектору що мирне життя - триває. Давайте полагодимо колонаду, бруківку поновлюємо, ми ж це все робимо власним коштом. Не можна ж постійно жити в революції, потрібно жити далі. Ці питання, повірте мене на сьогодні більше хвилюють, аніж призначення головного тренера. А щоб його призначати потрібно йому дати певні зобов'язання. А свої зобов'язання, я, скажімо так, на 99% звик виконувати.

- Ну а раптом Ребров і його команда не дадуть результату до кінця сезону, як швидко ви почнете шукати нового тренера?
- На сьогодні я вірю Реброву. Він - тренер нової формації. Ну колись же хтось довірився Моуріньо, Гвардіолі, молодому Клоппу, а їм все вдалося. Я вчора розмовляв з Сергієм, в нього - амбіції. Так - немає досвіду, але може його працездатність як гравця зіграє роль у тренерські ролі. Це - лакмусовий папірець, до кінця сезону ще вдосталь матчів йому себе проявити!

- Завдання для "Динамо" на решту матчів сезону?
- Виграти всі матчі чемпіонату і виграти - Кубок України. Сергій Ребров це знає і, я не сумніваюся, він сьогодні це озвучить гравцям моєї команди!

Костянтин Андріюк 

Ясно одно...Что Игорь Михайлович Суркис доверился Сергею Реброву до конца этого сезона!Если он проиграет хоть один матч,то он не будет главным в Динамо(Киев),а может и даже в структуре клуба!А в это время Игорь Михайлович Суркис ищет,рассматривает протеже,советуется со всякими знающими им людьми по поводу нового главного тренера!Скорее всего с нового сезона у команды будет новый главный тренер,и скорее всего это будет украинский тренер!Маркевич,Григорчук,Грозный,Вернидуб...Вот главные конкуренты за пост главного тренера Динамо(Киев)!Вот из них и будет выбирать президент Динамо(Киев)!Но на мой взгляд это будет или Маркевич,или Григорчук!По поводу иностранца-Игорь Михайлович Суркис его просто не сможет пригласить по многим причинам!Ситуация в стране,экономия бюджета,скорочення зарплат,кризис у президента киевского клуба!Так что 90% даю что будет украинец из выше перечисленных кандидатур!(если конечно Ребров не покажет результат за последние игры чемпионата)
[img]http://s019.radikal.ru/i621/1404/cc/ed7634d630d6.jpg[/img] [img]http://s017.radikal.ru/i409/1404/1c/d891928bfc80.jpg[/img] [img]http://s019.radikal.ru/i634/1404/c6/24551d284c5e.jpg[/img] [img]http://s52.radikal.ru/i137/1404/6e/001f133d914d.jpg[/img] [img]http://s020.radikal.ru/i710/1404/a9/9a5482936204.jpg[/img]
Шандор Варга каже, що Ігор Суркіс може скільки завгодно говорити, що не виплатить компенсацію Олегу Блохіну. В контракті все чітко прописано Ігор Суркіс встиг сказати, що він не збирається виплачувати компенсацію звільненому Олегу Блохіну. "Думаю, Ігор Михайлович сказав так на емоціях. Його можна зрозуміти - Суркіс дуже переживає через невдачі команди. Як і Олег. Він навіть трубку не бере. Але вони дуже поважають один одного. Я впевнений, що коли емоції вляжуться, вони потиснуть руки, домовляться якось закрити це питання і розійдуться без претензій", - сказав Варга. Якщо позиція Ігоря Суркіса не зміниться, Варга не виключає більш неприємного розвитку подій. "Є емоційне ставлення до цієї ситуації, а є юридичне. Не думаю, що дійде до другого. Але якщо доведеться, тоді треба, звичайно, розуміти - у Блохіна чотирирічний контракт, за яким у кожної сторони є права і зобов'язання, їх потрібно виконувати в будь-якому випадку", - додав Варга. Від себе Еспресо.TV хоче додати, що Ігорю Суркісу варто згадати про фінансовиий "фейр-плей". Якщо у "Динамо" будуть заборгованості перед Блохіним, то їх можуть виключити з єврокубків. мабуть, тоді винний знову буде не президент, а інші.
Когда один маленький ребенок,начинает заботицца о другом маленьком ребенке всякая херня и происходит...
Сховати
Согласен на 100% - лучше и не скажешь!!!
Я все равно мечтаю о тренере иностранце, даже если условный Рангник побоится идти, то такой подорванный фанатик как Бьелса - легко! Тем более Рахмильич сказал, что с деньгами проблем нет, значит вперед!!!
Ну,ДК сейчас(к сожилению) не назовеш лидером УПЛ...
Резануло "Шахтер - лидер украинского футбола". Смахивает на "Сдаемсу".
На сьогодні я вірю Реброву. Він - тренер нової формації. Ну колись же хтось довірився Моуріньо, Гвардіолі, молодому Клоппу, а їм все вдалося. --------------- Да, только почему все время Динамо должно быть тренировочным полигоном для всех этих тренеров новой формации? Пусть доверяют в другом месте. Кроты почему-то Зубова не назначают и не пытаются из него Клоппа вырастить. Я не против Реброва до конца сезона, но потом должен прийти тренер который уже доказал свою состоятельность.
Сховати
Все правильно написал. Только Динамо щас уже терять нечего (ну кроме кубка), да и Ребров и.o. до конца сезона. Положение нынче такое, что можно и временно проверить
Ну а что он скажет? ты Серожка тренируй, а летом тебя сместим? да не скажет он так никогда!!! У Реброва должен быть стимул работать - а вдруг получится? Нет - на нет и суда нет, а получится и мы увидим новую игру и результат, так чего ещё хотеть от команды и тренера?