23 березня 2011 16:17
12

Анатолий БЫШОВЕЦ: "Не думаю, что у "Динамо" в играх с "Брагой" возникнут проблемы"

Авторитетний російський фахівець Анатолій Бишовець в ексклюзивному інтерв’ю сайту "Футбол 24" проаналізував шанси українських команд в єврокубках.

- Анатолій Федорович, які перспективи "Шахтаря" у грі із "Барселоною"?

- Переконаний, що завжди є шанси на успіх. Якість гри "Шахтаря" підтверджує те, що ця команда може грати із "Барселоною". Шанси, звісно, в каталонців, кращі. Але гірники можуть не лише гідно протистояти іспанцям, а й пройти їх.

- Часто говорять, що рівень чемпіонату України не дозволяє нашим командам успішно грати в Лізі чемпіонів. "Шахтар" цю проблему уже подолав?

- "Шахтар" уже вийшов на європейський рівень, за якістю гри він сьогодні входить в когорту найкращих команд Європи.

- В Лізі Європи московському "Спартаку" дістався один із найсильніших суперників цього турніру?

- Найперше, Ліга Європи суттєво поступається по рівню Лізі чемпіонів. Не випадково, чимало команд надають перевагу перемогам у внутрішніх змаганнях, а не в Лізі Європи. Варто лише пригадати висловлювання капітана мюнхенської "Баварії" Роббена, який зізнався, що не дуже хоче грати в цьому турнірі, оскільки він йому нагадує болото.

Стосовно "Спартака", то, справді, суперник йому дістався сильний. "Порту" обіграв ЦСКА, при цьому показав дуже сучасну гру, команда виглядала дуже цікаво, гостро і непередбачувано в атаці, найдіно в захисті. Взагалі, збалансована команда. На цьому етапі "Порту", у порівняні із іншими командами, показало найкращу гру. Але можливості в решти команд Ліги Європи приблизно рівні. "Спартак" і "Порту" мають рівні шанси на перемогу, але москвичам необхідно демонструвати не гіршу гру, аніж у другому матчі із "Аяксом".

- В Україні усі зраділи жеребкуванню, "Динамо" дісталася "Брага" - як здавалося, найслабша ланка в Лізі Європи?

- Справді, "Брага" поступається іншим командам у класі. Тому ж "Порту", що видно і по внутрішньому чемпіонату. І, звісно, по рівню майстерності, можливостям гравців, "Брага" поступається "Динамо". Тому, я вважаю в цій парі фаворитами киян.

- "Брага" - команда в’язка, грає другим номером, а в "Динамо" в іграх із такими суперниками часто виникають проблеми. Киянам важко "розкроювати" глухий захист. Чи не виникне через це проблем в "Динамо"?

- Не думаю, що в "Динамо" в іграх із "Брагою" виникнуть проблеми. Пригадую матчі киян із "Манчестер Сіті". Удома українці зіграли на дуже хорошому рівні, в гостях – команда вибрала свою тактику, гра для нашої команди склалася вдало.

- Валерій Газзаєв із тим ж футболістами, що є в розпорядженні Юрія Сьоміна, не зміг добитися яскравої гри. При цьому заслуги Газзаєва не дають приводу для сумнівів у його кваліфікації. Невже для тренера теж може бути "своя чи не своя" команда?

- Цей вислів потрібно пов’язувати із тими вимогами, що пред’являлися гравцям, філософією та концепцією. Ці речі команда повинна не тільки сприймати, а й творчо розвивати. Але цього не сталося. Що стосується сьогоднішньої ситуації, то, я думаю, вибудовані людські стосунки із багатьма гравцями. Це і є причиною того, що більшість футболістів сьогодні грають на своєму рівні.

- Кого вважаєте фаворитом Ліги Європи?

- Фаворитом вважаю кілька команд. Зокрема в першу чергу, "Порту" та "Динамо". Але, повторю, різниці суттєвої між командами не має. Усе залежатиме від того, як тренеру вдасться підготувати команду до конкретного матчу, знайти правильну тактику й здатності гравців реалізувати свої можливості.

 

с МС была как раз оценка то шо надо - особенно это было видно в Киеве. Ни на одном лице я не заметил, чтобы ктото хоть на секунду задумался "а сколько $$ против нас играют?" и благодаря этому смяли горожан. Сдается мне, спасибо за это Реброву.
Сховати
Речь идет о двух последних играх.К игре в Киеве претензий мало, а к настрою на нее вообще никаких.Но потом-то что-то поломалось?Поэтому, если команда на Брагу ощетинится, как на "шейхов" в Киеве - португальцам, вероятно, тоже места будет мало...
Я вот, собственно, не пойму, из чего следует вывод, что Брага стала сильнее чем в играх с кротами?Из того, что они продали Днепру одного из лучших своих забивал? Или из того, что прошли Ливерпуль? Так Ливер сейчас - это только название, такое же, как Сент-Этьен, Боруссия (Менхенгладбах), то же Аякс, в конце концов. Только одно дело -быть уверенными в своих силах и совсем другое -самоуверенно заранее считать , что все будет именно так, как мы планируем.Думаю, что в играх в Манчестере и с Днепром, дали о себе знать не только усталость, но и несколько завышенная самооценка: как же - вынесли и Бешикташ 8:1 и МанСити 2:0...а надо бы на каждую игру - как на главную( как минимум в сезоне)).
Сховати
Не согласен с завышенной самооценкой . С МС наоборот считаю она была занижена . И кстати , ты упустил одну немаловажную детальку . Эти два матча играли без Милевского .
Сховати
Согласен, что с МанСити самооценка действительно был заниженной - я просто обобщил все в спешке, а по поводу Милевского, то все-таки считаю эту "детальку" конечно немаловажной, но далеко не решающей в вышеназванных играх.
P.S. Как показала практика, заниженная самооценка ничем не лучше завышенной.Поэтому лучше руководствоваться реальными взглядами на события, что, собственно, я и хотел изложить в первом комменте.)
ну а что он не прав? брага с 6-миллионым бюджет и наше собрание звезд... если не проходить брагу, то как мы бы боролись против порту???
Сховати
твои слова напомнили мне об одной английской команде...там тоже звезды и море денег, тем не менее результат налицо
Сховати
ну как бы там ни было, но брагу проходить надо! а щас вот начнут рассказывать мол брага сильнее чем в матче с шахтером, будут рассказывать про растущий уровень португальского футбола и т.д.
Сховати
конечно надо! и пусть говорят, что брага стала сильнее. чем серьезней настрояться - тем лучше
касаемо Браги - прав. Я за турнир в котором играем...Та же Бавария не факт, что МС обыграет, который реально хотел пройти все стадии этого болота и выиграть трофей
Болото - это четвертое место в чемпионате Германии и вылет на стадии 1/8 финала ЛЧ с такиими возможностями как у Баварии. 200 лет находиться без работы - тоже болото, господин Бышовец, а мы в 1/4 финала второго по престижности турнира в Европе играем