31 травня 2010 23:26
2

Сборная U-19: ничья равносильная поражению

Зігравши внічию 1:1 в заключному матчі відбірного еліт-раунду чемпіонату Європи серед 19-річних з англійцями, юнацька збірна України залишилась за бортом фінальної частини змагань.

Здобувши переконливу перемогу в дебютному поєдинку над однолітками з Боснії-Герцеговини, команда Анатолія Бузника мінімально поступилася в другому матчі турніру Ірландії. Таким чином напередодні поєдинку з лідером групи «синьо-жовті» займали третє місце, і в заключному поєдинку їх влаштовувала лише перемога, адже до Франції, де пройде фінальна частина, вирушає лише найкраща команда квартету.

Саме українцям і вдалося відкрити рахунок у зустрічі, коли на 81-й хвилині відзначився форвард «Кримтеплиці» Ігор Зубко. Утім, вже через дві хвилини британці зусиллями півзахисника «Тоттенхема» Діна Парретта його зрівняли. Не встигли підопічні Бузники оговтатися від пропущеного голу, як команда залишилася у меншості. За п’ять хвилин до завершення півзахисник запорізького «Металурга» Євген Задоя отримав другу в цьому поєдинку жовту картку, яка автоматично перетворилася на червону.

В іншому матчі ігрового дня збірна Ірландії завдяки голу капітана команди Коннора Кліффорда з пенальті здобула перемогу над боснійцями − 1:0. Таким чином Англія із 7-а очками в активі фінішували на чолі таблиці та здобула путівку до Франції, випередивши ірландців, що утрималися на другому місці, на один пункт. Україна розмістилася на третій сходинці, відставши від британців на три бали, тоді як Боснія-Герцеговина радощів набраних балів не відчула.

Кваліфікація. Євро-2010 (U-19). Еліт-раунд. Група 3

26 травня. Україна − Боснія-Герцеговина − 4:1, Англія − Ірландія − 1:0.
28 травня. Ірландія − Україна − 1:0, Англія − Боснія-Герцеговина − 4:0.
1 травня. Україна − Англія − 1:1, Боснія-Герцеговина − Ірландія − 0:1.

Украина-Англия 31 мая)
Ирландия блин все испортила нам...(