Автор: Іван
Зареєстрований: 12.03.2010
Останній візит: 07.07.2011
Звати мене Іван. На даний час мені 25 років, проживаю на Закарпатті. Являюся вболівальником Динамо (Київ) усе життя, відколи себе пам"ятаю і відколи став дивитися футбол
20 вересня 2010 12:25
7

Говорили – балакали, сіли й заплакали або навіщо клубу вболівальники

Відразу скажу цей блог може викликати безліч суперечок.

 

Треба сказати, що це мій перший блог і не судіть строго про нього.

 

На цьому сайті я не часто пишу коментарі – причин цього дві, перша - брак часу, друга – не бачу в цьому змісту.

 

Тому, і вирішив написати про другу причину.

 

Зупинимось детальніше.

 

Вболівальники у нашого клуба дуже хороші в більшості випадків, а надто на Динамо манії. В любу хвилину вони можуть підтримати свій клуб і навіть в поразках підтримують його.

            Звичайно, критики після матчів звучить багато, але як мені здається, що навіть негатив це не так погано, гірше б було, якби була повна апатія. А вболівальникам клуб не байдужий тому і висловлюють свої коментарі, получають «бани», сваряться між собою.

           

            Але від тих коментарів ні холодно ні жарко. Скільки ми б не говорили – нічого не міняється.

            Та що, наші коментарі якщо навіть така форма протесту як, у матчі із білорусами не подіяла на керівництво. Тут зроблю відступ – не треба лише казати про те, що тренер хотів подати у відставку якщо би він дійсно серйозно хотів піти, його б ніхто не зупинив а так це на мою думку «гра на публіку». А щодо  розмови президента із гравцями  - так скільки цих розмов було а віз і нині там.

 

            Нинішня гра Динамо мало кого може потішити, тай результат далеко не завжди є.

Чому нема ні гри ні по суті результату судити можна довго – але…від того, що ми тут будимо думати нічого ж не зміниться – ну скажемо наприклад, що на позицію Х необхідно ставити гравця Y так, хіба тренер це зробить ? звичайно ні. Тай не потрібно це, тренер на то і працює щоби вирішувати кого куди ставити. Інше діло, що якщо нічого не виходить значить тут щось не так.

 

            Ну і переходжу до основного, що хотів донести. На мою думку вболівальники ніяк не можуть вплинути на ситуацію  Динамо – ну хоч сто чоловік скаже Газаєв геть – чи Газаєв ти наш кумир і залишайся тренувати – все одно рішення прийме президент, який власник клуба.

 

            Привиду приклад Англії – згадайте як в них хотіли продати акції Манчестера – так вболівальники піднялись – висловили своє «ФЕ» і все вроді продаж припинили.

 

            Ну а у нас вболівальник ніякого впливу на має.

 

            Хоча це дивно, вболівальник це грубо кажучи це споживач. Вболівальник ходить на матчі – платить гроші, купує символіку платить гроші – дивиться матч по телеканалу і дивиться реклам на якій клуб заробляє гроші – псує свої нерви та відданий клубу всім серцем – тобто любить клуб вболівальницькою любов’ю.

 

            Але любов має бути взаємна тобто і клуб має любити вболівальників – ну а я не бачу, що клуб до вболівальників нормально ставиться.

 

Ну хоча б приклад – Матч Динамо – Аякс позував ТРК Україна – канал, якого у більшості населення нема – канал, який транслює матчі Шахтаря.

Ви представляєте ситуацію в Іспанії – матч Реал Мадрид – Аякс транслює канал Барселони ? так уже б там таке творилося, що президент клуба подав би у  відставку .

 

У нас на жаль, реального впливу ж на ситуацію нема – тому така назва блогу.

 

Дякую за увагу)!

 

На мою субєктивну думку МЮ зараз кращий ніж Ліверпуль - ну це лише моя думка а суть блога - про те, що в більш цивілізованих країнах вплив фанів більший і ще- хочиться більшого впливу у нас ніж ми маємо - ну хочаб так проводиться голосування в даній ситуації і якщо 90 процентів за відставку тренера - його у відставку 90 проти і ми продовжуємо з ним працювати а всі вибачаються перед тренером. І я кажу не тільки про це, а й про трансляції матчів, належну медійну підтримку діяльності клубу, канал клубу і т.д. і т.п. ну і багато іншого в нас же таке відчуття, що не робиться майже нічого
ну не знаю відчуття про них таке та і Ліверпуль це не Манчестер і рівень Англійської ліги і наш ну як би це сказати - ну ми всі розуміемо)
Сховати
Ха, думаю що ти зовсім не знайомий із історією Ліверпуля та МЮ! Інакше би такого не казав! 18 чемпіонств, 5 Кубків Чемпіонів у Ліверпуля, а МЮ тільки 3 Кубки Чемпіонів! Ліверпуль має не менш величну історію аніж МЮ, а міжнародну навіть набагато потужнішу! Тому вони вже другий сезон поспіль провалюють і фани не можуть ніяк вплинути на власників!
ViAn ну я не знав, що продали дійсно - але факт - фактом при такій ситуації як у нас вболівальники в Англії просто б повбивали всіх починаючи від керівництва клубу до прибиральниці. Ну а на рахунок захисника - то у мене звичайно такої ніформації нема, але якщо це правда то це крапля у морі ) ну і про інший схожий блог також не знав (
Сховати
Так, але чомусь в Ліверпулі поки що всі здорові, а команда на 17 місті в чемпіонаті! Не такі вже й жорстокі та впливові ці англійські фани)))
Що я можу сказати! Лише те, що дісно є багато суперечливих моментів, але нажаль твої доводи суперечливі! Бо МЮ давно продали американцям Глейзерам, не дивлячись на ніякі "ФЕ" вболювальників, думаю ти просто не знав цього! Про вплив вболювальників почитай у цьому блозі: http://www.dynamomania.com/posts/119294-pomosch-glavnomu-treneru Я там висловився, що впливати ми можемо! Можу окрім того аргументу, що там є привести ще один! Динамо не збиралось купувати лівого захисника цього літа і це 100% перевірена інформація, проте на Динамоманії була спланована фанатська акція, де ми всі писали, що Маграо не спроможен закрити цю позицію на полі! І до нас прислухались, придбавши якісного і досвідченного захисника, який, коли грав, довів, що він дуже надійний. Нажаль зараз він травмований, але придбали його саме через нас, бо ми акцентували на цьому увагу! Так що вплив э, можливо і не такий, як бажано, але бачень і суджень мільйони, а відповідає за результат лише одна людина, тому саме він і приймає остаточні рішення!
Мы можем повлиять на игру команды, но только в негативную сторону если будем бойкотировать матчи и закидывать пустыми бутылками! Для президента наши рвения будут до лампочки, а игрокам лишнее психологическое давление и отсутствие преимуществ домашнего матча...Мы не в Англии у нас прав тот, у кого больше прав!