25 октября 2024 22:34

"Он – наш Бенджамин Баттон, у него вторая молодость". Экс-динамовец Рудько восхищается партнером и доволен ничьей с "Рухом"

Коротка розмова "Футбол 24" з Артуром Рудьком, голкіпером Чорноморця, який забрав одне очко із непростого виїзду в 11 турі УПЛ.


У стартовому матчі 11 туру Прем’єр-ліги Чорноморець врятувався від поразки завдяки пізньому голу Дениса Янакова. Рух вів у рахунку до 83-ї хвилини, однак втратив перемогу в самій кінцівці. Як наслідок, "жовто-чорні" не виграють в останніх шести поєдинках. Натомість Чорноморець не програє ось уже чотири тури.

Про серію "моряків" та матч на Арені Львів – в ексклюзивних відповідях кіпера одеситів Артура Рудька для Футбол 24.

Врятована нічия Чорноморця у відеоогляді матчу проти Руха – 1:1

– Артуре, сьогодні Чорноморець знову уникнув поразки і вдруге поспіль зіграв внічию 1:1. Ви задоволені таким результатом?

– Звичайно, ми хотіли перемогти. Та якщо зважати на ситуацію на полі, то цей результат непоганий. Перший тайм був важким. Нам протистояла сильна молода команда, яка біжить і постійно пресингує. Враховуючи це, 1:1 – гарний результат.

– Але по перерві ця молода команда була не така активна. Дався взнаки матч на тижні?

– Так, у них був на один день менше відпочинку. Закономірно, що наприкінці вони трохи підсіли. Таке трапляється.

– У понеділок Рух віддав багато сил у матчі з Карпатами. Взяли на озброєння тактику "зелено-білих"?

– Ми дивилися той поєдинок, а тренерський штаб детально проаналізував його і про все нам розповів. Тож залишалося тільки притримуватися підказок тренерів.

– Рух сьогодні відзначився голом, який породив суперечки: чи був офсайд в Іллі Квасниці?

– Чесно кажучи, не бачив епізоду з потрібного ракурсу, тому не готовий одразу коментувати. Так само складно сказати, чи варто було мені виходити на простріл з флангу.
– Суперник міг забивати ще кілька разів. В одному епізоді м’яч влучив у стійку. Ви були готові до цього підступного удару з флангу?

– Неочікуваний удар, дійсно. Думаю, що футболіст Руху стріляв – це не був класичний удар.

– Потім Олексій Сич у схожому стилі пробив справа у площину воріт і ледь не застав вас зненацька.

– Так, було непросто зреагувати. Я не бачив моменту удару, тож не встиг належним чином відбити. Проте м’яч у ворота не залетів, я парирував його – все гаразд.
– У Чорноморця чотириматчева безпрограшна серія.

– У нас молода команда, рухаємося крок за кроком. Вважаю, що можемо ще краще. Чорноморець хоче фінішувати якомога вище в турнірній таблиці. Важливим є і розвиток нашої молоді.

– Але у вас є прекрасні ветерани. 33-річний Богдан Бутко видав не лише ідеальний гольовий пас, а й відбігав на фланзі усі 90 хвилин у шаленому темпі.

– Та це взагалі, я не знаю… Він – наш Бенджамін Баттон, у нього друга молодість.