27 сентября 2024 00:04

Лига Европы. "Олимпиакос" с Яремчуком уступил "Лиону", экс-подопечный Вернидуба присоединился к феерическому камбеку обидчика "Кривбасса"

Сьогодні, 26 вересня 2024 року, відбулись решта поєдинків 1-го туру групового етапу Ліги Європи.


Ліга Європи 2024/25, 1-й тур


Айнтрахт – Вікторія Пльзень – 3:3

Голи: Екітіке, 38, Діна, 62, Крістенсен, 67 – Шульц, 41, Аду, 86, Ємелка, 90+3


Аякс – Бешикташ – 4:0

Голи: Фітц-Джім, 31, Годтс, 51, 73, Тейлор, 55


Брага – Маккабі Тель-Авів – 2:1

Голи: Брума, 88, 90+5, (пен.) – Давіда, 30, (пен.)


Ліон – Олімпіакос – 2:0

Голи: Шеркі, 65, Бенрама, 71


ФКСБ – РФШ – 4:1

Голи: Бірліджа, 8, Стефанеску, 32, Олару, 58, 69 – Ліпущек, 23


Вікторія Пльзень оформила крутий камбек у грі проти німецького Айнтрахта. Перший тайм завершився за рівного рахунку – на гол Екітіке результативно відповів Шульц. Втім, представник Бундесліги у другій половині, здавалось, довів гру до перемоги завдяки голам Діни та Крістенсена. Проте Прінс Аду (екс-нападник Кривбаса) скоротив відставання, а Ємелка в компенсований час врятував нічию для Вікторії. До слова, саме чехи вибили Кривбас з Ліги Європи.


Аякс розтрощив Бешикташ. Фітц-Джім в середині першого тайму вивів амстердамців вперед, а по перерві Годтс та Тейлор зробили перевагу розгромною. Міка Годтс ще й оформив дубль на 73-й хвилині, поставивши крапку в зустрічі – 4:0! Брага примудрилась вирвати перемогу над Маккабі Тель-Авів. Давіда ще в першому таймі реалізував пенальті, вивівши ізраїльтян вперед. Здавалось, що Маккабі мінімально переможе, однак Брума на 88 хвилині зрівняв рахунок. А на 90+5 він реалізував пенальті, принісши вольову перемогу португальцям.


Ліон вдома впевнено обіграв Олімпіакос, у стартовому складі якого вийшов Роман Яремчук. Українець провів на полі 60 хвилин, а Sofascore оцінила його виступ у 6,8 бала (зокрема, завдав 1 удару в площину воріт та тричі вдало обіграв суперника. Через 5 хвилин після заміни Яремчука Ліон повів завдяки голу Шеркі, а Бенрама дуже швидко подвоїв перевагу з асисту Заха. Олімпіакос зумів відіграти один м'яч на 88-й хвилині – Чалета-Цар зрізав м'яч у власні ворота, але взяття воріт скасували.


ФКСБ розбив РФШ – майбутнього суперника Динамо (матч запланований на 30 січня). Румуни повели в рахунку на 8-й хвилині завдяки голу Бірліджи, однак латвійці відігрались – відзначився Ліпущек. Після цього забивав лише ФКСБ. Спочатку Стефанеску вивів румунів знову вперед, а в другому таймі Олару оформив дубль, поставивши крапку в зустрічі.