26 сентября 2024 08:38

Кубок английской лиги. "Арсенал" и "Ливерпуль" победили по 5:1

Звісно, основна увага сьогоднішнього футбольного вечору була на Лізі Європи, втім свої перипетії відбувались і на внутрішніх англійських полях, де у рамках 1/16 Кубка Англійської Ліги «Ліверпуль» приймав «Вест Гем», а «Арсенал» - «Болтон». Що ж відбулось у тих протистояннях та хто пройшов далі?


Трохи дивний матч для аналізу відбувся між «Ліверпулем» та «Вест Гемом», оскільки він чітко ділився на періоди. У «Ліверпуля» це були затяжні періоди контролю, а в гостей – короткострокові спалахи, де вони створювали небезпечні моменти, тим самим набиваючи собі статистику і справляючи враження команди, яка дійсно бореться до кінця.

Арне Слот непогано підготував мерсисайдців до цієї гри, з перших хвилин господарі забрали собі м'яч і шукали варіанти для проходу в штрафний майданчик. Натомість, вони пропустили гол після першої ж атаки від підпічних Лопетеґі. Та й сам гол якийсь метушливий вийшов, адже у штрафному майданчику зібралось багато гравців, хотів Цимікас вибити м'яч з-під ніг у суперника і влучив точно у Джарреда Куансу, а вже від того круглий полетів у ворота.

Неочікувано «молотобійці» вийшли вперед, але раділи недовго, адже полетіла непогана осмислена атака у відповідь, удар від газону від Федеріко К'єзи, набігання від Діоґу Жоти і м'яч у сітці. Гольова передача для італійця, не вистачає лиш першого голу.

До кінця тайму команди продовжили грати у схожій манері, от тільки гостей в атаці ми майже не бачили. Не бачили ми їх і в другому таймі до того, як Жота не оформив дубль. Красива атака, яку розпочав Кертіс Джонс, він протягнув м'яч, віддав на Ґакпо, той повернув і Джонс ідеальним пасом вивів на ударну позицію Жоту, португалець не схибив. 2:1.

Тільки після цього ми взагалі згадали, що атаки «Вест Гему» – це не міф, а реальність. Кілька непоганих підходів, кілька апеляцій з приводу пенальті, кілька панічних вибивань на трибуни з боку господарів, все це було, особливо після виходу Лукаса Пакети. Втім Мохамед Салах, який з'явився на заміну, закрив усі питання. Удар спочатку від Мак Аллістера після передачі від Бредлі, а потім добивання від єгиптянина і 3:1. На цьому можна було прощатись із лондонцями. Едсон Альварес взагалі вирішив, що з нього досить вже на 77-й хвилині і після необов'язкового фолу проти Салаха отримав другу жовту картку.

Цим чудово скористався Коді Ґакпо, який точно не хотів покидати сьогодні поле без забитого голу. Завдяки своїй впертості, він відправив ще два голи на останніх хвилинах і довів рахунок до непристойного. Особливо красивим виявився його перший гол після удару в ближній кут.

Чергова ганьба від Лопетеґі та його команди. Хоча і суперник сьогодні був сильний. Грати вони можуть і вміють краще. Але останнім часом цього не видно.

Головною цікавинкою матчу між «Арсеналом» та «Болтоном» став не рахунок чи очікуваний прохід далі від команди Мікеля Артети, а те, що свій дебют у дорослому футболі оформив четвертий голкіпер «Арсеналу» Джек Портер, якому всього 16 років. Так сталось, що Давід Рая отримав пошкодження, Нето, якого орендували з «Борнмуту», вже грав у цьому турнірі за «вишень», тому не міг вийти на поле, а третій воротар, Томмі Сетфорд, також на пошкодженні. Тому довелось виходити юному Джеку Портеру. На жаль, провести гру без пропущених голів не вийшло, зате впевнена перемога його команди була в кишені ще у першому таймі.

«Каноніри» вийшли на матч без Зінченка, адже він продовжує заліковувати своє пошкодження, Артета трохи омолодив команду та випустив неосновних виконавців, тому грали в спокійному, проте стильному режимі.

«Болтон» насправді не мав жодних шансів, навіть проти не зовсім основного складу лондонців. Все розпочалось з голу Деклана Райса вже на 16 хвилині, потім подвоїв перевагу Ітан Нванері. До першого голу він додав і другий на самісінькому початку другої половини зустрічі. Господарі тиснули на ворота «Болтону», а ті ледь знаходили якісь моменти для відповіді. Та в другому таймі все ж знайшли, скоротив відставання Коллінз. Але і те було ненадовго, адже Рахім Стерлінг оформив свій перший гол за клуб на 64-й хвилині і встановив рахунок 4:1. Але і цього виявилось недостатньо, через кілька хвилин Кай Гаверц оформив п'ятий гол та встановив підсумковий рахунок на табло.

Це був день, де основні виконавці отримали відпочинок, втім стиль команди залишався таким самим, а тому і перемогу «каноніри» здобули без проблем. Спокійний прохід далі.

ЛІВЕРПУЛЬ – ВЕСТ ГЕМ – 5:1
Голи: Жота (25, 49), Салах (74), Ґакпо (90, 90+3) – Куанса (21, автогол).

АРСЕНАЛ – БОЛТОН – 5:1
Голи: Райс (16), Нванері (37, 49), Стерлінг (64), Гаверц (77) – Коллінз (53).