16 августа 2024 00:40

Лига Европы. "Панатинаикос" без Вербича вылетел от "Аякса", "Партизан" выбыл от "Лугано"

У четвер, 15 серпня, відбулись матчі-відповіді у 3-му турі кваліфікації Ліги Європи. Читайте звіт про них на "Футбол 24".


Ліга Європи, 3-й тур кваліфікації, матчі-відповіді

Лінкольн Ред Імпс (Гібралтар) – Динамо Мінськ (Білорусь) – 2:1 (перший матч – 0:2)

Голи: Де Барр, 30, 78 – Альфред, 54

Рапід Відень (Австрія) – Трабзонспор (Туреччина) – 2:0 (перший матч – 1:0)

Голи: Зайдль, 77, Ланг, 87

Вилучення: Мельхейро, 85 (Трабзонспор, червона картка)

Ельфсборг (Швеція) – Рієка (Хорватія) – 2:0 (перший матч – 1:1)

Голи: Байду, 68, Касем, 83

Серкль Брюгге (Бельгія) – Мольде (Норвегія) – 1:0 (перший матч – 0:3)

Гол: Уаттара, 41

Вилучення: Френсіс, 29 (Серкль Брюгге, червона картка)

Маккабі Тель-Авів (Ізраїль) – Паневежис (Литва) – 3:0 (перший матч – 2:1)

Голи: Перец, 45+3, Давіда, 54, Єхезкел, 70

Серветт (Швейцарія) – Брага (Португалія) – 1:2 (перший матч – 0:0)

Голи: Кутеша, 90+1 – Ель Уаззані, 45+1, Фернандес, 69


Лугано (Швейцарія) – Партизан (Сербія) – 2:2 (перший матч – 1:0)

Голи: Штеффен, 48, Бельхадж, 111 – Захід, 44, Марковіч, 67

Вилучення: Хайдарі, 88 (Лугано, друга жовта картка)

Аякс (Нідерланди) – Панатінаїкос (Греція) – 0:1 (по пенальті – 13:12) (перший матч – 1:0)

Гол: Тете, 89

Борац Баня-Лука (Боснія і Герцеговина) – Клаксвік (Фарерські острови) – 3:1 (перший матч – 1:2)

Голи: Сречковіч, 17, Савіч, 82, Маєрс, 93 – Павловіч, 53

Шемрок Роверс (Ірландія) – Целє (Словенія) – 3:1 (перший матч – 0:1)

Голи: Воттс, 37 (п.), Фарруджа, 41, Берк, 96 – Корнічнік, 83


Мінське Динамо на виїзді ледь не зганьбилось з представником Гібралтару – Лінкольн Ред Імпс. Господарі, які в першому матчі програли 0:2, в середині тайму вийшли вперед. Одразу по перерві білоруси зрівняли, але 24-річний нападник Де Барр оформив дубль, відродивши інтригу. Дотиснути поплічників Росії, на жаль, не вдалось – далі крокує Динамо. До слова, білоруський клуб вперше за 6 років зіграє в осінній стадії єврокубків – востаннє це вдавалося БАТЕ.

Трабзонспор після мінімального програшу віденському Рапіду у першому матчі сподівався звести повторну дуель до позитивного підсумку. Однак австрійці повністю переграли суперника, забивши наприкінці зустрічі два сухих голи. Український захисник Арсеній Батагов, який лише нещодавно приєднався до Трабзонспора, потрапив у заявку команди, але на полі так і не з'явився.
Ельфсборг за підсумками двох матчів пройшов Рієку. Господарі здобули комфортну нічию у Хорватії, а вдома не без труднощів дотисли непоступливого суперника у другому таймі.

Серкль Брюгге вже в середині тайму матчу з Мольде залишився у меншості, однак все ж зумів вийти вперед перед самою перервою. На більше бельгійців, на жаль, не вистачило – трьох забитих голів у першому поєдинку норвежцям цілком вистачило, аби пройти далі.

Маккабі Тель-Авів вдома легко впорався з Паневежисом, накидавши литовцям три сухих голи, а Брага після сухої нічиєї на своєму полі взяла гору над Серветтом. Як наслідок, швейцарці вилетіли у Лігу конференцій, де в плей-офф турніру зіграють з Челсі Михайла Мудрика.
Лугано лише у додатковий час змогло пройти Партизан. Серби мінімально поступились у першому матчі, однак на виїзді зуміли забити два голи, пропустивши один і перевели гру в овертайми. Щобільше, швейцарці на 88-й хвилині залишились у меншості й, здавалось, фортуна цього вечора усміхнеться жертві Динамо. Однак Лугано зумів забити у доданий час і залишив сербів за бортом другого за силою єврокубку.

Справжню феєрію видали Аякс і Панатінаїкос. Нідерландці після перемоги у першому матчі 1:0, примудрились пропустити на останній хвилині матчу від екс-гравця Шахтаря Тете. В овертаймах голів не забивали, тож все вирішувалось у серії пенальті. Командам, аби визначити сильнішого, довелось зробити по 17 ударів з позначки. В результаті, більше пощастило Аяксу, який і зіграє у плей-офф ЛЄ.