26 июля 2024 08:31

Болельщики "Олимпии": "За "Полесье" играли не волки, а бездомные собаки"

Словенці побоювалися "Полісся" та не знали, чого чекати від цієї команди. Багатьох лякали фінансові можливості українського клубу, який витратив багато грошей (за словенськими мірками) на посилення складу та зміг запросити непоганих гравців. У той час як "Олімпія" має маленький бюджет і змушена запрошувати вільних агентів. Після закінчення гри словенці були задоволені впевненою перемогою над складним суперником і вважають, що "Олімпія" має без проблем виходити до наступного раунду. Також словенці пишуть про те, що великі гроші не допомагають українському футболу прогресувати, а також нагадали заяви представників "Полісся" про "гарне жеребкування".


Susnik: Браво, "дракони"! Дуже важлива перемога проти складного суперника. У матчі-відповіді потрібно закріпити успіх. Виграти в українців у другому матчі – це цілком реальне завдання.


Zupan: Ну і де там ваш Усик, який мав мотивувати гравців "Полісся" на перемогу? Ви дійсно думали, що "Олімпія" настільки слабкий клуб, що можете без проблем нас обіграти?


Dejan: Президент "Полісся" або дурень, або надто довірлива людина, що було б дивно для мільярдера. Я так розумію, що він просто дає гроші, а всі футбольні рішення ухвалюють його менеджери, які явно його дурять. Ми знаємо такі приклади у словенському, хорватському та чеському футболі. Коли приходять багаті інвестори, наймають якихось людей, які витрачають багато грошей, а результату як не було, так і немає. Як бачимо, величезні фінансові можливості – не завжди легкий шлях до перемог.


Steffe: Саме на цю тему нещодавно було дуже багато розмов у популярних пабликах. Усі українські клуби залежать від однієї людини. "Дніпро-1" зник, він навіть не захотів виступати в єврокубках. До цього зникло багато інших клубів. Не пам'ятаю вже всі їхні назви. Але кажуть, що навіть "Динамо" та "Шахтар" залежить від настрою президентів і можуть будь-якої миті зникнути.


Zavrl: Популярний футбольний сайт оцінює "Полісся" вдвічі дорожче, але це не завадило нам виграти у них із рахунком 2:0. Тому я так і не зрозумів, на підставі чого формуються ціни на гравців та команди. На мій погляд, "Полісся" мали оцінити вдвічі дешевше, ніж "Олімпію".


Cebular: Раніше в Україні було багато сильних клубів, які успішно виступали у єврокубках та навіть доходили до останніх стадій. Був сезон, коли три чи чотири українські клуби грали в Лізі Європи у чвертьфіналі, якщо не помиляюся, але період розквіту українського футболу позаду, тому українські команди – збірні чи клуби – давно стали бажаними суперниками.


Aljac: Незважаючи на багаторічну війну в Україні, місцеві клуби продовжують грати у футбол, грати в єврокубках, і вони, як і раніше, мають великі амбіції. Ось тільки їхні успіхи вже у минулому.


Zgonec: "Полісся" витратило близько 3 мільйонів євро на посилення команди цього літа. "Олімпія" підписала кілька вільних агентів. Здавалося б проти такого багатого клубу у нас мало шансів на успіх, але насправді ми здобули відносно просту перемогу.


Klemen: Незважаючи на всі кадрові проблеми, "Олімпія" без особливих зусиль забила два голи у ворота українців. Фактично, завдання виходу до наступного раунду вже вирішено. Потрібно просто зіграти в такому ж стилі у матчі-відповіді, тоді зможе виграти у "Полісся" знову.


Meznar: Думаю, вже можна обережно говорити про вихід "Олімпії" до наступного раунду кваліфікації Ліги конференцій. Якщо "Полісся" гратиме так само погано, як і сьогодні, то у них не буде жодних шансів відігратися у поєдинку у відповідь.


Pustoslemsek: Це проста математика початкової школи. При множенні будь-якого числа на нуль виходить нуль. Я веду до того, що тренер "Полісся" до гри з нами провів нуль матчів на дорослому рівні. Вони справді думали, що їм не потрібен нормальний фахівець, щоби пройти "Олімпію"?


Korajac: Українці зможуть виграти у матчі-відповіді тільки якщо на поле вийде Усик і відразу всіх битиме в обличчя, щоб залякати. Якщо серйозно, то очікував від української команди більш цікавішу гру.


Voncina: Україна – це типова футбольна країна Східної Європи. Незважаючи на те, що це дуже велика країна, вона не виділяється у футбольному плані на краще. Як і в Хорватії, Чехії, Словенії, Словаччині – скрізь є 1-2-3 хороші клуби, а решта – це просто масовка, від якої немає жодної користі.


Dedi: Український футбол переживає складні часи. Вони провалилися на Євро-2024, мають слабку команду на Олімпіаді, яка вже програла Іраку. У них зникають клуби, а гравці мріють виїхати грати в інші країни, навіть у дуже скромні за футбольними мірками. Тому я не надто вірив у те, що "Полісся" зможе створити нам якісь проблеми.


Lapuh: Віктор Санчес – відмінний тренер, який покращив гру команди на краще. Фахівець, який попрацював у "Бетісі", "Олімпіакосі", "Депортиво" та "Малазі". Важко уявити, за рахунок чого ми змогли умовити його приїхати до Словенії, але очевидно, що це великий крок Олімпії" та всього словенського футболу.


Kavcic: Це було легке завдання для Віктора Санчеса. Що може бути простіше, ніж обіграти тренера, який до цього ніде не працював до ладу і не має поняття, як створювати команду, як виступати в єврокубках. Нам справді пощастило з жеребкуванням, хоч і були деякі побоювання перед грою.


Imeraj: Номінально "Полісся" має непоганих гравців, великий бюджет на трансфери, відмінні зарплати, хороші умови для підготовки. Все вказувало, що це буде складний суперник. Але коли я дізнався, що їхній новий тренер до цього не працював у дорослому футболі, то зрозумів, що це наш шанс на перемогу. Так і вийшло.


Sintler: Багато пафосу було від "Полісся" перед грою. Вони були впевнені, що пройдуть без проблем у наступний раунд і раділи, що потрапили на "Олімпію", нібито у нас слабка команда. Що вони тепер скажуть? Як там вони себе називають? Якісь вовки, або щось таке, судячи з емблеми. Я вам так скажу: сьогодні за "Полісся" грали не вовки, а бездомні собаки.


Kozamernik: Якщо подивитися на "Поліссі" та їхню активність у різних медіамероприятіях, то можна подумати, що цей клуб – гранд українського футболу. Так вони позиціонують себе. Але якщо подивитися на їхню гру, то їхні амбіції не відповідають тому, що показують гравці на футбольному полі.


Aldin: Проблема українського футболу полягає у брудних грошах. Я не говоритиму про те, звідки у місцевих мільйонерів з'явився стартовий капітал, бо це й так очевидно. Ось кажуть, що "Полісся" має дуже багатого президента клубу, який навіть товаришує з Усиком – відомим боксером. Але чи розбирається ця людина у футболі? Чи є він справді добрим менеджером чи просто знає потрібних людей, які допомогли йому "злетіти" у бізнесі? Словенія теж пережила ці часи, коли у футболі було багато випадкових людей, які були впевнені, що їхні гроші допоможуть одразу ж вигравати чемпіонат, Кубок та успішно виступати у єврокубках. Ми не маємо зараз таких фінансових можливостей, як українські клуби, зате маємо здоровіший футбол.