18 июля 2024 08:19
3

"Днепр-1" хочет избежать ликвидации. Клуб может вернуться во второй лиге

Как стало известно Sport.ua, после проведения Общих сборов клубов руководство УПЛ обратилось с просьбой в УАФ поставить все точки над «і» с выступлением «Днепра-1» на всеукраинской арене.


Днепряне переживают трудные времена и до сих пор не решили, продолжат ли соревноваться в элитном дивизионе.

Впрочем, по информации нашего источника, в «Днепре-1» понемногу ликвидируют задолженности по зарплате работникам клуба и руководством ФК рассматривается вариант с временной приостановкой выступлений команды в УПЛ из-за военного положения. Тогда, после победы над российским агрессором и с появлением нового надежного инвестора, «Днепр-1» сможет продолжить выступления среди команд мастеров – только не в УПЛ, а во Второй лиге.
Ганьба! Таке велике мільйонне місто не може мати футбольний клуб вищої ліги? А де уславлені бізнесмени?
Скрыть
Ivan, такий ось парадокс сучасного українського футболу, де, крім Києва, тон задають команди не з великих міст, а із сел, на зразок Ковалівки, Миная, Вінників, Петрового та ін. Грають команди з порівняно невеликих Житомира, Кривого Рогу, Рівного, Кропивницького, Черкас, Олександрії, Полтави. Водночас певний занепад великого футболу бачимо у містах-мільйонниках Харкові, Одесі, Львові, а в Дніпрі взагалі катастрофа. Більш менш успішним зараз є аграрний бізнес, тому й задають тон "сільські" команди. За часів СРСР, навпаки, у вищій лізі дуже рідко і недовго грали команди із райцентрів - Кутаїсі, Ланчхуті, Кіровабада тощо. Ну, а знаменитий "Політвідділ" з Ташкентської обл., у якого навіть базового населеного пункту не було, а були фантастичні зарплати у гравців - це окрема тема.
Скрыть
Дякую за пояснення. Так, наше національне багатство-це земля і те, що на ній росте. І це константа. Звідси і футбольні команди. А міста-що вони робили крім воєнки-мізер.