9 сентября 2022 17:28

Блогер: "Схема "Фенербахче" действительно оказалась удачной на фоне всех проблем "Динамо"

Фото - ua.depositphotos.com


(публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смоловий поділився у своєму телеграмі черговим аналізом матчу "Фенербахче" - "Динамо" (2:1):


- Як виглядає біль? Це коли Георгій Бущан:
- лідер за кількість виконаних (37) та отриманих передач (24)
- передач вперед (22)
- передач до фінальної третини (5)
- розрізних передач (1)
Це біль...

Варто говорити про тотальну проблему:
- 427 пасів виконали кияни у грі з Бенфікою (0:3), виконуючи 5.27 за середнє тримання - у підсумку 2 (!) дотики в штрафному португальців
- вчора за 99‘ хвилин Динамо вимучило в два рази меншу кількість пасів (213), виконуючи лише 1.9 (!) за середнє тримання - у підсумку навіть 4 (!) дотики в штрафному Фенера

Розумієте? Що ми намагаємося розігрувати м’яч, що ми п***ячимо куди очі бачать - підсумок один. Сьогодні можна впевнено стверджувати, що Динамо втратило дідівське мистецтво бий-біжи. Коли якийсь дурник буде вам втюхувати, що «Динамо отримало змогу грати в улюблені контратаки», то вимикайте. Кияни не здатні створити швидкий відрив, що з Шепелєвим, що з Кабаєвим. Забувайте цей стереотип.

Багато хейту зловив Бєсєдін. За стандарти - розумію, навіть підписуюсь. Щодо концептуальних історій - ні.
Денис Гармаш, що є синонімом слова боротьба українською, довів - проблема не у Бєсєдіні чи Ванаті. Йому долетіло лише 40% пасів, що йшли в його напрямку, Циганкову - 60.7%, а Кабаєву - 70%.
Біда в тому як і хто підіймає м’яч від власних воріт, що ККД форварда не перевищує п’ять сотих відсотка.

За матч Динамо виконало 54 точні передачі вперед! Це 60% від 90 спроб!
До фінальної третини - лише 12 точних...
Чому? Тому що тиск! Тому що 3.91 PPDA! Тому навіть в Сироти 13 пасів Бущану при 14 (!) вперед!

Ось на що б грішив, то на схему Фенера, вона дійсно виявилася вдалою на фоні усіх наших проблем:
- вінгбеки Кадиоглу та Аліоскі аж надто високо при позиційній атаці не розташовувалися, бо Фенер не зловживав контролем, виконуючи лише 3.22 передачі за середнє тримання
- а додаткова якісна підстраховка вінгбеків з боку ЛЦЗ та ПЦЗ (в Луана та Енріке по 11 повернень м’яча) закрила для нас фланги з кінцями (а там народилося 9 з 10 наших позиційок)

Якщо після Дніпра-1 та Зорі можна було більше говорити про мораль та «навколофутбол», то, камон, сьогодні на перший план виходить саме футбол. Бо муки перейти центр поля - це про принципи, алгоритми та тактичну дошку, а не відсутність сексу чи можливості співати колискові. А це дійсно муки: 43% зі своїх мізерних 213 пасів ми викатали у перші третині (з Бенфікою 42% при 427 пасах).

На 71 ярд з м’ячем в ногах просунувся до чужих воріт Бущан, а друге та третє місце разом (Сирота та Кабаєв) на 87! Дані StatsBomb (просто помножте на 0.9144 та отримаєте метри).
А хлопці з Wyscout взагалі жодного забігу з просуванням в нас не ідентифікували. Такі ми в першому турі одні.