2 ноября 2006 23:35

Александр ШОВКОВСКИЙ: "Единственный раз заснул в самолете на обратном пути из Мадрида"


У двох попередніх матчах Ліги Чемпіонів зі "Стяуа" та "Реалом" воротар київського "Динамо" Олександр Шовковський пропустив вісім голів. У грі з "Ліоном" в сітці його воріт побував лише один м`яч.

- Я передусім хочу сказати, що ми протистояли команді, котру я вважаю, мабуть, найкращою сьогодні в Європі, -розпочав Шовковський свій коментар після гри. - Це збалансована, досвідчена і дуже тактично грамотна команда, якою керує тренер, що вигравав чемпіонат Європи. Справді, кількість проникливих атак "Ліона" цього разу була не такою великою, як у Києві. Одна з них призвела до голу, як і раніше через помилки гравців оборони, які не встигли адекватно відреагувати на зміну гри в карному майданчику. Ми змогли по перерві перевести гру на половину поля суперника, це велике досягнення, з огляду на наше становище і попередні результати. Не забувайте, що тут програв "Реал", і більше, ніж ми.

Щодо голу, який влетів у твої ворота. Не було шансів взяти м'яч? Занадто швидко все робив Бензема?

Ви правильно ставите питання. Бензема все робив не просто швидко, а своєчасно. Це ознака сьогоднішнього "Ліону": вони ідеально відчувають миттєву ситуацію на полі. Бензема не став зволікати і не бив у один дотик. Він правильно обробив і вдарив у найнезручнішу для мене точку воріт. Майже не було шансів парувати удар, хіба якби пощастило і я викинув праву ногу випадково на зустріч м'ячеві.

Ти втомився?

Не те слово. З ранку хотілося спати і зараз вже відчуваю, що за годинку кунятиму. Проте не можу спати в літаках. Парадоксально, але єдиний раз заснув у літаку на зворотному шляху з Мадриду після 1:5...