19 апреля 2006 22:45

Финал Кубка Украины проведет иностранная бригада арбитров


Визначилися арбітри на фінальний матч Кубка України з футболу, що пройде 2 травня на НСК „Олімпійський” між столичним „Динамо” та запорізьким „Металургом”. Удруге в історії незалежного футболу офіційну зустріч проведе закордонна бригада арбітрів – на минулорічний фінал Кубка задіяли норвезьку бригаду.

Сьогодні на адресу Комітету арбітрів ФФУ надійшов лист із Федерації футболу Португалії з прізвищами рефері на кубкову зустріч. Головним арбітром призначено 40-річного португальського банкіра Лусіліо Кардосо Кортеза Батішту, якому на лінії асистуватимуть Хосе Мануель да Сілва Кардінал та Бертіно Кунха Міранда. Четвертим стане Бруно Мігель Дуарте Пайхао.

Минулого року українські арбітри на запрошення португальської сторони проводили товариський матч за участю національних збірних Португалії та Мексики. З огляду на це Комітет арбітрів ФФУ запросив на фінал рефері з Піренеїв, про це прес-службі ФФУ повідомив керівник Комітету арбітрів Віктор Дердо. „Ми знаємо, що внутрішня першість Португалії входить до десятки кращих європейських чемпіонатів. Вважаємо, що арбітри з Португалії є кваліфікованими і досвідченими. А Батішта належить до кращих рефері континенту”.

До речі, програму обміну арбітрами УЄФА, затверджену минулого року, вже скасовано. „Подібне рішення продиктоване тим, що Європейський футбольний союз вирішив надати федераціям право домовлятися самостійно, без посередництва УЄФА, висловивши таким чином довіру своїм членам. Єдина вимога головного європейського штабу пов’язана з обов’язковим інформуванням УЄФА щодо призначення рефері на матчі іншої асоціації, - зазначив Віктор Дердо. - Щодо оплати роботи португальських рефері, то вона здійснюватиметься згідно з Положенням про розіграш Кубка України. Мешкатимуть гості у столичному готелі „Дніпро”.

Делегата та інспектора на фінальний матч із когорти вітчизняних фахівців найближчим часом визначить Інспекторський комітет ФФУ. Нагадаємо, що початок матчу заплановано на 17.00. З 18 квітня головний трофей розіграшу - Кубок України - "традиційно" змінив прописку, переїхавши із клубу майстрів "Динамо" до київського спорт-бару „Планета Спорт” (вул. Богдана Хмельницького, 7). У вітрині "Планети" приз може побачити кожен уболівальник.