17 декабря 2005 15:26

После месяца затишья конфликт вокруг "Олимпийского" вновь обострился


Як його розв’язати - знову сперечалися спортивні чиновники, нардепи, міністр спорту та фірма-підрядник.

Свідками закритого засідання дозволили бути і журналістам. Щоправда спочатку знімати не дозволили. Тому всі емоційні виступи учасників дискусії залишилися поза кадром. Найбільше у словесну перепалку вступав президент ФФУ - Григорій Суркіс. Нардеп апелював до представника будівельної фірми ДУЖЕ патріотичними заявами– для мене олімпійський святиня, для вас нічого!!!!!! І обіцяв зробити все, в рамках і поза рамками депутатських повноважень, аби будівництво припинилося.

Григорій Суркіс, президент ФФУ: "Невже ви гадаєте ми дозволимо знищити тут заповідник – спортивний і культурний. Ми хочемо зберегти об»єкт, і мати шанс провести тут євро 2012".

Не таким емоційним був представник будівельної фірми, яка на повну ходу зводить тут торгівельно-розважаьний центр, і не збирається поступатися ласим шматком землі в самісінькому центрі міста.

Сергій Рибінін, представник фірми «Юджин»:
"Це взагалі, тиск народних депутатів, які нічого тне розміють".

Це будівництво – загроза громадській безпеці. Це висновок правоохоронців та МНС. Адже в разі необхідності зі стадіону не буде достатньо виходів для евакуації глядачів. А через це, шанси провести фінальну частину євро 2012 в Україні – зводяться на нівець. Бути чи не бути будівництву і чи вичерпається цей конфлікт вирішиться на засіданні кабміну вже найближчим часом.