28 сентября 2024 08:41

"Юристы разгребают то, что натворили конюхи Коломойского в СК "Днепр-1": Береза жестко прошелся по Фридману и Русолу

Почесний президент Дніпра-1 Юрій Береза про наслідки управління клубом за його відсутності.


Влітку 2024 року Дніпро-1 знявся з УПЛ, але не зник з медійного поля. У ЗМІ продовжують з’являтися новини про часткове погашення боргів перед персоналом клубу, а комерційний директор «спортклубівців» В’ячеслав Фрідман допускає можливе повернення команди у Другу лігу України в 2025 році.


Кореспондент Іван Шаров звернувся до почесного президента Дніпра-1 Юрія Берези для отримання коментаря для сайту Sport-express.ua щодо поточного статусу Дніпра-1 та хто, на його думку, винний у знятті команди зі змагань.


«Питайте конюха Коломойського Фрідмана або великого генерального директора Карпат Русола»


‒ Яка ситуація з Дніпром-1 на сьогодні?

‒ До тих пір, поки я не зніму погони, не можу нічого особливо коментувати, хоча емоцій і багато. Найняв компанію юристів, які розгрібають те, що натворили конюхи Коломойського у Дніпрі-1. Я приблизно розумію, в чому проблема, але ще не до кінця. Тому від конкретних звинувачень та звернень до футбольних інстанцій та правоохоронних органів поки що утримуюсь.


Я і мій син Максим у лютому 2022 року пішли добровольцями на війну, тому з того часу не було можливості слідкувати за подіями в клубі.


‒ Можна детальніше, яку перевірку проводять юристи? На предмет виведення коштів з клубу?

‒ Так. Чому, наприклад у 2021 році бюджет клубу був 70 мільйонів, а у 2022, коли була війна, став 260? А у 2023 році взагалі – 600. Звідки гроші? Хто затверджував бюджет, хто брав гроші, під що брали гроші й головне питання – у кого брали гроші та на яких умовах?


Такі питання треба ставити не мені, а конюху Коломойського – Фрідману. Йому рано чи пізно прийдеться відповідати. Під що брали гроші? За які досягнення? Виграли Лігу Чемпіонів або щось подібне? Цього не бачив, проте бачив рахунки з готелів, де за віскі виставляли понад 100 000 гривень.


Є ще “великий генеральний директор Карпат” Русол, його також питайте. Де гроші й під що бралися? 260 і 600 мільйонів у країні, в якій війна. Питайте цих двох, а не мене, бо я перебував три роки на війні.


«Керівництво перетворило Дніпро-1 на аферу або вкрало гроші та втекло»


‒ Так, а що з Дніпром-1?

‒ Так сталося, що за три роки повномасштабної війни керівництво перетворило Дніпро-1 або на якусь аферу або вкрали гроші та втекли. Особисто мій погляд.


‒ Це почалося ще у 2022 році?

‒ Так, коли в клубі прийшли Красніков та Кучер – ця харківська шайка. Питання в іншому – хто були посадові особи Дніпра-1? Русол і Фрідман. За фінансові питання відповідає комерційний директор Фрідман. Чому у 2022 році раз на тиждень під час ігор на міжнародній арені клуб оплачував тренерському штабу рахунки на віскі на понад 100 000 гривень? Що це за тренери такі?


Питайте Фрідмана, бо Береза в цей час знаходився в Бахмуті, Сєверодонецьку, Лисичанську, брав участь у Харківській операції. Як і звідки я міг бачити, хто і за що платить? Тому питання не до мене.


Фото - СК «Дніпро-1»