10 октября 2005 11:09

Чествование сборной на Майдане


Близько 100 тисяч у неділю увечері зібралися на Майдані Незалежності, щоб вшанувати національну збірну України з футболу, яка виборола путівку на першість світу. Очікувався приїзд на Майдан і Президента України Віктора Ющенка, але він не приїхав, а замість нього поздоровляв українську команду Міністр у справах сім`ї молоді та спорту Юрій Павленко, який вийшов на сцену із шарфом синьо-жовтих, повідомляє "Спорт сєгодня".

Помітимо, що після тріумфу 17-річних юніорів команди Мексики, яка виграла першість світу, цю команду в прямому ефірі поздоровив президент країни, а президент Болгарії особисто привітав борців, які нещодавно виступили вдало на першості світу… В Ющенка, мабуть, не знайшлося часу, щоб приїхати на хвилин 30-ть на Майдан не лише для гравців, але й для народу…

На сцені Майдану також були в шарфиках Суркіс, Шевченко, Блохін, Альтман, а всі інші в костюмах й однакових чорних плащах.

Сцена була споруджена у вигляді футбольного поля із зеленим покриттям. По сторонам були влаштовані з фанами, які розмахували прапорами України. На сцену збірна вийшла через центральну арку майдану.

Дещо розгубив Блохіна під час свого вітання президент ФФУ Григорій Суркіс, який сказав народу: "Олег Блохін пообіцяв, якщо не виграти чемпіонат світу, то принаймні вийти до фіналу". Після цих слів коуч української команди розсміявся і лише розвів руками.

У цей вечір на Майдані не тільки говорили, але й співали. Двоє учасників "Грін Грея" вийшли на сцену у футболках збірної з прізвищами Шевченка та Вороніна.

Коли Гордон заспівав пісню "Вип`ємо за Блохіна", Воронін підбив усіх футболістів встати і хором підспівати: "За Блохіна, за Блохіна!". Диригентом футбольної капели виступив Андрій Баль, а пізніше до них приєднався і сам Блохін. Після чого зі сцени вибив по м`ячу. Цю ж саму процедуру повторили і гравці української команди. А потім був грандіозний салют на честь переможців.