1 апреля 2004 23:07

Олег БЛОХИН: "Я доволен игрой команды во втором тайме"


- У першому таймі, я гадаю, збірна Македонії переважала нас у динаміці й виграла всю боротьбу, яку можна було виграти. Господарі більше хотіли перемогти, у них був кращий настрій на гру в першому таймі. У збірній Македонії дуже багато досвідчених гравців. Наша збірна на етапі становлення. У першій 45-хвилинці ми програли морально, команда вийшла не готовою до тієї боротьби, яку нам нав’язали македонці. У першому таймі моменти Македонія створювала зі стандартів. Скільки років я грав і скільки треную, але як пропускати такий гол з ауту - мені не зрозуміло.

Хоча в нас був момент, Назаренко міг зрівняти рахунок, але я повністю не задоволений першим таймом.

У перерві відбулася серйозна розмова, я зробив деякі заміни.

Перше, що я сказав: футбол не балет і треба боротися на футбольному полі. Без боротьби в футболі нічого не буде, і слід відстоювати престиж національної збірної, треба боротися. Якщо клубні команди можуть наступної неділі перемогти, то у збірної немає такого шансу.

Щодо другого тайму я задоволений грою команди. Мені сподобалося. Хлопці додали у русі, в боротьбі, і я думаю, що ми мали перевагу. Вели гру, мали моменти, але щастя було на боці Македонії. Я ще раз вітаю збірну Македонії з перемогою, а ми вже приблизно знаємо, який склад у нас вимальовується. Для цього й проводяться товариські матчі. Будемо працювати.

- Прокоментуйте, будь ласка, вчинок Шевченка, і чи гідний він гравця збірної України?

- Повторіть будь-ласка ще раз запитання? Який вчинок?

- Те, що він пішов з поля?

- Йому розбили губу і хитається два зуби, що тут я можу коментувати? Він пішов до роздягальні, щоб лікар надав йому допомогу. Тож тут немає чого коментувати.

- А те, що він зняв майку на полі?

- Це не стосується футболу. Коли голи забивають, також знімають майку святкуючи.

- Як ви збиралися використовувати Шевченка до гри. На весь матч, на половину, замінити його у перерві?

- Ми розмовляли з Шевченком. Ви розумієте, що за два тижні цей гравець провів багато матчів. До гри ми домовлялися, що він вийде на 45 хвилин. Але це могло змінитися з урахуванням того, що рахунок був 0:1. Після того як Шевченко пішов і ми випустили Косиріна, виявилося, що нам не вистачило одного нападника, щоб посилити гру передньої лінії. А був би рахунок 1:0 чи 2:0, треба було посилювати гру й ризикувати. Без ризику в футболі нічого не буває.

Ще раз наголошую: ми на етапі становлення, у нас молоді й нові хлопці, тому ми дивимося вперед і готуватимемося. Те, що у нас існує проблема лівого флангу, ви знаєте. Це не секрет. Ми сьогодні намагалися якось його закрити, щось вийшло, а щось - ні. Є проблеми зіграності захисту. Це природно, але, гадаю, більшість гравців – це кістяк національної команди. Хочемо ми цього чи ні, але особливого вибору у нас немає.

Є травмовані Несмачний і Федоров, як і є підсилення національної команди.