16 мая 2003 13:43

Ахрик ЦВЕЙБА: "Шахтер" поступил нетактично"


Чемпіон і володар Кубка Радянського Союзу 1990 року, найкращий гравець України за версією газети "Український футбол" Ахрик Цвейба також завітав на перший міжнародний турнір пам`яті Валерія Лобановського.

- Пане Ахрику, справедливо, що перший турнір пам'яті Лобановського виграло саме київське "Динамо"?

- Радий за команду, яку створював Валерій Васильович. Треба віддати належне як киянам, так і гірникам, які продемонстрували змістовну гру. Сьогодні на це, по-справжньому, свято приїхали всі, хто його знав. І, користуючись нагодою, через пресу хочу подякувати організаторам турніру за високий рівень підготовки і проведення цього заходу.

- Ваша думка щодо того, що "Шахтар" грав молодіжним складом?

- Керівництво "Шахтаря" з основним складом залишило турнір. Це така несподіванка. Команди навіть з Москви приїхали на турнір основними складами. І також у них чемпіонат через чотири дні. На турнірі такого рівня має бути солідність. Гірники повинні були, принаймні, залишитись. Це річниця пам`яті Лобановського, а він заслуговує на те, щоб усі учасники, котрі запрошені, були присутні на його турнірі.

- Ви зараз у Москві?

- Так, працюю в селекційній службі команди "Торпедо-Металург".

- Які основні завдання ставить клуб?

- Посісти десяте місце.

- Матеріальна база клубу сприяє цьому?

- Наш спонсор - "Норильський нікель". Там працюють дуже серйозні люди, які повністю викупили клуб "Торпедо-ЗІЛ", тепер він має назву "Торпедо-Металург". Вони вкладають великі гроші. Працюють над створенням нової молодої команди. Тож треба сподіватися, що незабаром наша команда стане однією з найсильніших у прем'єр-лізі.

- Про тренерську кар'єру думали?

- Це не моє.

- А особисте життя як склалося?

- У мене дружина, двоє дітей. Хлопець, до речі, народився в Києві. Йому вже десять років і тренується в дитячій школі клубу "Локомотив".