26 сентября 2002 12:40

Лев Броварский: "Вывести «Карпаты» из кризиса очень тяжело"


Як уже повідомлялося, головний тренер львівських “Карпат” заслужений тренер України Лев Броварський, якого 5 червня ц.р. знову було представлено команді, написав заяву на звільнення, і вже у вівторок на вечірнє тренування львів’ян виводив Валентин Ходукін, котрого призначено виконуючим обов’язки головного тренера.

Спочатку ми зв’язалися телефоном з почесним президентом ФК “Карпати” Петром Димінським, котрий в той час перебував у залі Верховної Ради, й попросили його прокоментувати відставку Льва Броварського. Петро Димінський був лаконічним: “Лев Рудольфович написав заяву у зв’язку зі станом здоров’я, і я, ясна річ, її задовольнив, бо керувати футбольною командою може лише людина здорова”.

Ось так все виглядає офіційно. Насправді ж Лев Броварський раптово після неділі, коли “Карпати” зіграли 0:0 з “Кривбасом”, не захворів. У понеділок засідала тренерська рада клубу, на якій на адресу Льва Броварського лунали критичні зауваження.

- Першого віце-президента, генерального директора клубу Михайла Практику цікавило лише одне: в чому причина невиразної гри “Карпат”? - розповідає Лев Броварський. - Довелося довго пояснювати, знявся галас і, врешті-решт, я запитав: ви що, натякаєте, аби я написав заяву на звільнення? Так я це можу зробити...

- А й справді, в чому причина нинішнього стану команди? - поцікавились і ми у Льва Рудольфовича, -й чи можна вивести її з кризи, в якій вона знову опинилася?

- Ряд футболістів просто не готові, а мені радять: “Навчи їх бити по м’ячу...”. Я маю на увазі югославів, нігерійців, - продовжував Лев Броварський. - І в той же час їх не можна не ставити у склад, бо за них заплачено гроші, які треба повернути, згодом продавши цих футболістів. А якщо ці гравці не “світитимуться” в чемпіонаті, їх не куплять... Тобто і вигнати цих іноземців теж не можна. До того ж, без мого відома в команду почали привозити нових легіонерів... Для чого? Мабуть, це комусь потрібно. Виникли й питання побутового плану. З харчуванням, з тими ж м’ячами... Я просто не розумів, де працює адміністратор Василь Федак? У клубі чи в команді? З’явилася проблема зі спортивною формою. Новобранці ще й досі тренуються у костюмах запорізького “Металурга”... Вважаю, що зараз вивести клуб із кризи дуже важко.

- Леве Рудольфовичу, зрозуміло, що однією з причин нинішньої гри команди є коротка лава запасних. Але ж чому тоді продавали Чернова, Іванова?

- Коли я дізнався про продаж цих гравців і, зокрема, й те, що за Чернова багато дають, питання вже було вирішене. Мене, як кажуть, поставили перед фактом. А Чернов команді був потрібен.

- Звузила лаву запасних і та обставина, що львів’яни віддали в оренду в київську “Оболонь” трьох гравців...

- Зрозуміло, що це було зроблено для того, аби ці футболісти “світились” у команді вищої ліги, а не грали в “Карпатах-2”, і їх теж з часом було б легше продати. Чи допомогли б вони зараз “Карпатам”? Однозначно сказати не можу, бо Онисько там в основі “Оболоні” не грає, а Драголюк там виходить лише на заміну. Можливо, знадобився б тільки Тимчишин.

- Ви тепер відпочиваєте від футболу, “Карпат”?

- Так, щоправда, ще маю намір відверто поговорити про все з почесним президентом клубу Петром Димінським.

Як уже зазначалося, т. в. о. головного тренера Валентин Ходукін до цього очолював групу науково-методичного забезпечення ФК “Карпати”, а в середині 90-х років уже працював тренером “Карпат”.