2 февраля 2011 11:54

ESPN и TSN будут транслировать Евро-2012 и 2016

Згідно з підписаною сьогодні угодою, медіаправа на висвітлення ЄВРО-2012 та ЄВРО-2016 в США та Канаді належатимуть відповідно телекомпаніям ESPN та TSN.
 

УЄФА оголосив про надання прав на телетрансляцію ЄВРО-2012 та ЄВРО-2016 на території США телекомпанії ESPN, а в Канаді - TSN.

ESPN покаже обидва турніри в широкому форматі англійською та іспанською мовами за допомогою прямих трансляцій та оглядів найкращих моментів усіх матчів. Жителі Канади також побачать усі поєдинки двох турнірів. Канали TSN і TSN2 забезпечать мовлення ЄВРО англійською, а RDS і RIS - французькою мовою.

У договір також включені медіаправа на телетрансляцію молодіжних чемпіонатів Європи, що відбудуться в зазначений проміжок часу, і жіночого ЄВРО-2013.

Пакет прав буде реалізований і на інтернет-сайтах та мобільних сервісах обох телекомпаній. Внаслідок цього вболівальники в Північній Америці отримають найширший вибір і зможуть стежити за великими турнірами за допомогою інтернету і на мобільних платформах.

Маркетинговий директор UEFA Events SA Гі-Лорен Епштейн прокоментував угоду: "Враховуючи наш спільний досвід роботи на ЄВРО-2008, ми дуже раді подовжити угоду з ESPN і TSN на два наступних ЄВРО".

"Інтерес до футболу в Північній Америці зростає величезними темпами, і я не сумніваюся, що обидва канали завдяки своїй популярності й технічним можливостям забезпечать повне мовлення турнірів УЄФА для збірних, - продовжив Епштейн. - Наша довгострокова співпраця говорить про значення ЄВРО, як надбання всього людства. Разом з ESPN і TSN ми будемо прикладати ще більші зусилля на благо майбутнього футболу".

Дочірнє підприємство європейського футбольного союзу UEFA Events SA створене з метою управління комерційними операціями і організацією різних заходів. UEFA Events SA відповідає за виручку від спонсорської допомоги, програм ліцензування та корпоративного прийому для всіх турнірів за участю національних збірних. Окрім цього, компанія відповідає за підтримку та розвиток відносин із комерційними партнерами УЄФА.